Interview: Tamara de Borst

2 april 2013 |
Interview: Tamara de Borst<

“De winnaar van Topchef: De 12 Provincies is… Tamara!” Toen Jonnie Boer haar naam noemde, kon Tamara de Borst twee woorden uitkramen: “Focking hell!” Een directe uitspraak die goed bij deze nuchtere vrouw past. Haar sleutelwoord is eenvoud, wat is terug te vinden in haar manier van denken en werken.

Een deelnemer uit Utrecht viel uit, en de redactie van Topchef zocht een nieuwe kandidaat. Tamara de Borst was al bekend van haar deelname aan ‘Wie Is De Chef?’ “Ze zeiden: ‘We zoeken een meisje, maar geen typisch meisje meisje.’ Ik zei: ‘Top, dan heb je haar gevonden’”, herinnert ze zich. Ze kreeg een week vrij om mee te doen, maar dat werden er drie.
De Borst kijkt heel positief terug op haar deelname. “Ik ben al vanaf mijn 25e chef-kok, en dan kom je niet meer overal. Ik verander elke 2,5 jaar van plek, want ik vind het belangrijk veel bedrijven te leren kennen.” Lachend: “Totdat ze je te oud vinden. Ik kwam bij Topchef en ik heb in drie weken op vijftien verschillende locaties gekookt met vijftien verschillende chefs. Leuk!”

Tamara de Borst zit al vroeg in het vak. Op haar vijftiende loopt ze een snuffelstage bij Rhenomare in De Meern. Daar blijft ze werken tot haar achttiende en ze het diploma basiskok behaalt. Er volgt een werkplek bij een restaurant waar ze niet op haar plek zit. “Voor het eerst dacht ik: als dit de horeca is, ga ik eruit. Ik werd uitgescholden en de grond ingetrapt. Ik moest zes dagen in de week werken, terwijl ik ook naar school ging. Het was nooit goed. Toen heb ik heel erg getwijfeld: Is dit het wel?”

Lees het volledige artikel in dit nummer van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: