Dossier : Energie & Horeca

22 maart 2021 Longread Themamaand energie
Energieverbruik en fiscale voordelen in het restaurant

Heb je inzicht in het energieverbruik van je horecazaak en inzichtelijk of je gebruik kunt maken van fiscale voordelen? In dit artikel bieden we je inzicht in gemiddelden op het gebied van energiegebruik en delen we enkele vormen van fiscale voordelen met je. Het is, bij het overnemen van een hor ...

18 maart 2021 Longread Themamaand energie
12 tips om energie te besparen in het restaurant

De horeca heeft het zwaar en moet op de uitgaven letten. De energierekening verlagen is dan zeer wenselijk, maar liefst staat daar op korte termijn geen grote investering tegenover. Hoe pak je dat aan? We hebben gezocht en gevonden: we presenteren je een lijstje met energiebesparingstips voor ondern ...

15 maart 2021 Ondernemen Themamaand energie
De transitie; van gas naar inductie in het restaurant

De keuken is het hart van iedere horecazaak. Het epicentrum waar alle processen samenkomen. De verbouwing van de keuken is dan ook een intensief traject. De winst zit in de voorbereidende fase. De branche gaat gebukt onder de coronacrisis en grote investeringen en onderhoud zijn naar de lange te ...

8 maart 2021 Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

4 maart 2021 Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

1 maart 2021 Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

22 februari 2021 Achtergronden Themamaand energie
Maart: alles over energie

Op 13 oktober maakte premier Mark Rutte bekend dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Het is inmiddels ruim vier maanden geleden en nog altijd is er geen duidelijkheid over een heropening. Nog altijd bevriest het coronavirus de Nederlandse horeca. Het energieniveau van de ondernemers word ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: