Dossier : Digitaal ondernemen in de horeca

5 februari 2021 Branded Content Digitaal Ondernemen
Apprendo Horeca verovert de horecamarkt

Ken jij Apprendo ook al? Apprendo is dé alles-in-1 app voor horecaondernemers. De veelbelovende startup werd eind 2019 opgericht door horecaondernemer Marnix Grift en gaat – ondanks de crisis – als een speer. Horecabooster Grift: "Eigenlijk elk horecabedrijf waar we op ...

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De snelle opmars van digitaal betalen in het restaurant

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

29 december 2020 Ondernemen Longread Digitaal Ondernemen
De voordelen van loyaliteitsprogramma's in het restaurant

Loyaliteitsprogramma's zijn van alle tijden. Van het plakje worst bij de slager tot de zegeltjes bij de supermarkt en het sparen via de Starbucks-app voor gratis extra espressoshots in de Caffe Latte. Loyaliteitsprogramma lonen, ook in de horeca. In dit artikel lees je hoe en waarom. in 2017 ...

22 december 2020 Digitaal Ondernemen
Restaurant bezorgt vaker zonder tussenkomst platform

Het aantal maaltijdbezorgingen is tijdens de coronacrisis sterk gegroeid, maar het marktaandeel van de grote bezorgplatforms loopt ondertussen terug. Consumenten bestellen steeds vaker via de website van het restaurant, dat daardoor geen hoge commissies hoeft af te dragen aan platforms als Thuisbezo ...

21 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Loyaliteit in de restaurantsector

Meer dan 95 procent van je beslissingen wordt in het onderbewustzijn genomen. De klant is dus al betrokken bij hetgeen je biedt, alleen je moet wel communiceren om deze betrokkenheid te stimuleren en onder de aandacht te blijven. Arjan Kok, CEO van Loyalty Makers, vertelt over succesvolle manieren o ...

17 december 2020 Tech Digitaal Ondernemen
Gevaren online veiligheid worden in de horeca onderschat

Het afgelopen jaar steeg het aantal politie-aangiftes van cybercrime met 66 procent, kregen ondernemers en kennisinstellingen te maken met gijzelsoftware en liep de economische schade hierdoor navenant op. Desondanks vinden Nederlanders zelf dat zij goed op de hoogte zijn van hun digitale veiligheid ...

14 december 2020 Tech Digitaal Ondernemen
Personeelssoftware in je restaurant: besparen en professionaliseren

Software voor personeelsplanning wordt steeds vaker gebruikt in de horeca. In Excel werken is een tijdrovende bezigheid, dus het werken met personeelsplanningssoftware levert niet alleen tijd – en dus ook geld – op, maar het bevordert ook de interactie tussen je personeelsleden. Hoe dat ...

14 december 2020 Branded Content Digitaal Ondernemen
Deze horeca app helpt de ondernemer besparen

Ondanks de financiële steun van de overheid, is het voor veel ondernemers een grote uitdaging om het hoofd boven water te houden. Veel bedrijven zijn overgestapt naar bezorgen en afhalen om alsnog het maximale eruit te halen. 'Doe dingen waar je invloed op hebt', dat zijn de woorden ...

9 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
De psychologie achter een goede restaurantwebsite

Waaraan moet een goede website voldoen en hoe richt je de beste website in voor jouw horecaonderneming? Dat is per type website en bedrijf verschillend, maar er zijn elementen die voor iedere website gelden. Philip Jordanov is cognitief neuropsycholoog en werkzaam bij Neurofied, een bedrijf dat inzi ...

7 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; een tijdelijk of blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

3 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

1 december 2020 Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

24 november 2020 Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: