Conservatorium hotel culinair wereldpodium

18 februari 2020 | David Bakker
Conservatorium hotel culinair wereldpodium<

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko.

Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executive chef Taiko restaurant, serveerde de chefs gezamenlijk een uniek 12-gangenverrassingsmenu aan bijna 140 gasten.

Taiko viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Gedurende dit lustrumjaar nodigt Van Coevorden verschillende internationale top chefs van over de hele wereld uit in zijn keuken. Elk van deze chefs zijn voor hem grote inspiratiebronnen waar hij een speciale band mee heeft. Hamada is de tweede gast-chef die werd verwelkomd in het Conservatorium hotel in Amsterdam.

De volgende top chef staat al in de startblokken om naar het Conservatorium hotel te komen. Op 5 & 6 april is het de eer aan Bobby Geetha, executive chef van alle Asha’s restaurants wereldwijd.

Sfeer impressie Wagyumafia X Taiko

Op 16 en 17 februari was het de beurt aan chef Hisato Hamada die samen met Schilo van Coevorden zijn kookkunsten vertoonde in de keuken van Taiko. Zijn thuisbasis is Tokio waar hij co-founder is van Wagyumafia, het bekendste en enige members-only restaurant in deze stad. De specialiteit van Hamada is het wagyu-beef dat zijn faam krijgt vanwege het hoge vetgehalte dat zich in de marmering toont en voor de unieke boterachtige smaak zorgt. De diners in Taiko waren binnen 24 uur uitverkocht en een groot succes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: