Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

25 oktober 2010 |
Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?<

'Streetfood' is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingrediënten en de hygiëne, binnenkort vindt er een heuse culinaire wedstrijd plaats om uit te maken wie de lekkerste eetkraam van Taiwan heeft.

Wedstrijd
Op 21 november 2010 wordt op de ultieme hotspot voor iedereen die van lekker streetfood houdt, de Miaokou Night Market in Keelung, een culinaire wedstrijd georganiseerd: de Night Market Friendship Competition. Internationale topkoks, standhouders uit heel Taiwan en talloze (inter-)nationale fijnproevers zijn bij dit evenement aanwezig.

Inspireren
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen internationale chef-koks hun gerechten presenteren, waarbij ze zich laten inspireren door typische snacks die bij de street food-kraampjes te krijgen zijn. Denk aan een oester-omelet en noedelsoep. Vervolgens zullen de chefs van de verschillende markten de strijd met elkaar aan gaan.

Cirelli in jury
Vijf verschillende jury’s – bestaande uit elk 20 juryleden – zullen de gerechten proeven en hun oordeel geven. Onder de juryleden bevindt zich onder meer de bekende Franse chef Alain Cirelli, maar ook lokale koks, toeristen en andere fijnproevers geven hun mening. De winnaars zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt een geldbedrag en certificaat in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

Awards Culinair
Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016. Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bi...

Awards Bier
Wie schenkt Het Lekkerste Huisbier van 2016?

Dit jaar organiseert Entree Magazine voor de vijfde keer de verkiezing het Lekkerste Huisbier van Nederland in de categorieën licht en zwaar. Ondernemers die speciaal voor hun horecabedrijf een bier laten brouwen kunnen meedoen. Etiketbieren (bestaande bieren van een brouwerij met het etiket v...

Awards Culinair
Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterd...

Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: