Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

25 oktober 2010 |
Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?<

'Streetfood' is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingrediënten en de hygiëne, binnenkort vindt er een heuse culinaire wedstrijd plaats om uit te maken wie de lekkerste eetkraam van Taiwan heeft.

Wedstrijd
Op 21 november 2010 wordt op de ultieme hotspot voor iedereen die van lekker streetfood houdt, de Miaokou Night Market in Keelung, een culinaire wedstrijd georganiseerd: de Night Market Friendship Competition. Internationale topkoks, standhouders uit heel Taiwan en talloze (inter-)nationale fijnproevers zijn bij dit evenement aanwezig.

Inspireren
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen internationale chef-koks hun gerechten presenteren, waarbij ze zich laten inspireren door typische snacks die bij de street food-kraampjes te krijgen zijn. Denk aan een oester-omelet en noedelsoep. Vervolgens zullen de chefs van de verschillende markten de strijd met elkaar aan gaan.

Cirelli in jury
Vijf verschillende jury’s – bestaande uit elk 20 juryleden – zullen de gerechten proeven en hun oordeel geven. Onder de juryleden bevindt zich onder meer de bekende Franse chef Alain Cirelli, maar ook lokale koks, toeristen en andere fijnproevers geven hun mening. De winnaars zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt een geldbedrag en certificaat in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: