Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

25 oktober 2010 |
Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?<

'Streetfood' is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingrediënten en de hygiëne, binnenkort vindt er een heuse culinaire wedstrijd plaats om uit te maken wie de lekkerste eetkraam van Taiwan heeft.

Wedstrijd
Op 21 november 2010 wordt op de ultieme hotspot voor iedereen die van lekker streetfood houdt, de Miaokou Night Market in Keelung, een culinaire wedstrijd georganiseerd: de Night Market Friendship Competition. Internationale topkoks, standhouders uit heel Taiwan en talloze (inter-)nationale fijnproevers zijn bij dit evenement aanwezig.

Inspireren
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen internationale chef-koks hun gerechten presenteren, waarbij ze zich laten inspireren door typische snacks die bij de street food-kraampjes te krijgen zijn. Denk aan een oester-omelet en noedelsoep. Vervolgens zullen de chefs van de verschillende markten de strijd met elkaar aan gaan.

Cirelli in jury
Vijf verschillende jury’s – bestaande uit elk 20 juryleden – zullen de gerechten proeven en hun oordeel geven. Onder de juryleden bevindt zich onder meer de bekende Franse chef Alain Cirelli, maar ook lokale koks, toeristen en andere fijnproevers geven hun mening. De winnaars zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt een geldbedrag en certificaat in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Culinair
Aansprekende docenten bij Horeca Academie

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten. Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: ...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: