Trend: de luxe tosti

Auteur: Jorien Slager
Food 5 januari 2017
Trend: de luxe tosti

2017 wordt het jaar van de tosti. En dan niet die met ham en kaas of misschien een keer een stukje ananas erbij. Nee, het wordt het jaar van de luxe tosti. Denk aan een makreeltosti, een beschuitboltosti of een tosti van rozijnenbrood.

Lunchrooms met als thema tosti schieten als paddestoelen uit de grond. "De tosti is misschien wel een beetje de nieuwe hamburger", vertelt Joris Prinsen van Koninklijke Horeca Nederland aan het AD. ,,De trend is zeker zichtbaar. Mensen zijn op zoek naar genietmomenten, en daghoreca neemt toe. De laatste twee jaar is het aantal lunchrooms in Nederland met 30 procent gestegen."

De tosti is een populair product omdat er goed mee gevarieerd kan worden, vertelt Prinsen. ,,Daarnaast zijn tosti's niet duur, maar krijg je wel een product van hoge kwaliteit. En dat willen mensen graag."

Overig nieuws