Trend: de allerlekkerste gerechten in een kom

Auteur: Jorien Slager
Food 6 oktober 2016
Trend: de allerlekkerste gerechten in een kom

Het boek All-day Bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens de lancering werd het eerste exemplaar van All-day bowls uitgereikt aan presentator Humberto Tan. 

De bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen. Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast.

Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Kortom: bowls zijn een grote foodtrent.

Overig nieuws