Strengere aanpak NVWA: Minder waarschuwing, snellere boete

22 februari 2017 | Roy Spijker
Strengere aanpak NVWA: Minder waarschuwing, snellere boete<

Per 15 februari hanteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een nieuwe aanpak. Deze wordt eenduidiger, transparanter en strenger. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de NVWA het beleid aangepast.

In het nieuwe beleid krijgt een bedrijf direct een boete, als na de eerste keer waarschuwen blijkt dat er geen wijziging in de situatie is opgetreden. Nieuws is ook het samen nemen van vergelijkbare overtredingen binnen een bedrijf. Bijvoorbeeld als een ondernemer een waarschuwing krijgt als blijkt dat tijdens een inspectie onhygiënische toestanden in de keuken worden aangetroffen. De ondernemer krijgt op dat moment een waarschuwing om de situatie te verbeteren. Als tijdens een herinspectie blijkt dat de keuken in zijn geheel schoon is, maar dat de gebruikte apparaten alsnog smerig zijn, wordt alsnog een boete uitgereikt. 

Kijk op de website van de NVWA voor meer informatie over het nieuwe beleid. 

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: