Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'

1 mei 2012 |
Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'<

Sergio Herman is blij met de uitslag van de 'The World’s 50 Best Restaurants', maar geeft aan volgend jaar te willen stijgen. "Ik vind dat we bij de beste 15 horen."

Beste van Benelux
Oud Sluis eindigde op plek 21 van de 2012-editie van de ranglijst met 50 beste restaurants van de wereld en is daarmee dit jaar het beste restaurant van de Benelux. In 2011 stond Oud Sluis op plek 17 en daarvoor op nummer 19.

Strijdvaardig
"Die plek kunnen we aan, dus daar gaan we voor vechten. Maar het is natuurlijk super dat Oud Sluis zich de beste van de Benelux mag noemen. Dat je als klein restaurantje uit Zeeland tot de wereldtop gerekend wordt… ik zal het misschien wel nooit kunnen bevatten."

Verloop Oud Sluis op de The World's 50 Best Restaurants

2012: 21
2011: 17
2010: 19
2009: 29
2008: 42
2007: 45
2006: 19

In 2006 werd Oud Sluis voor het eerst opgenomen in de lijst. Weetje: in 2002 toen het Britse vakblad Restaurant Magazine de lijst voor het eerst opstelde kwamen Oud Sluis en De Librije nog niet voor. Wel de Supperclub in Amsterdam en wel op plek 43.

Frank Lindner

Overig nieuws

Economie Research
Laagste loonkosten in de horeca

De gemiddelde loonkosten per gewerkt uur waren vorig jaar het hoogst bij de financiële instellingen (55 euro) en het laagst in de horeca (18 euro), meldt het CBS vandaag in haar onderzoek naar de loonontwikkeling in 2015. Bij de financiële instellingen werken relatief veel meer hoger opgel...

Personeel Restaurant
Nieuwe gezichten bij restaurant De Beejekurf in Venray

De Beejekurf heeft een nieuwe wind in huis gehaald met de komst van Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Van der Wijst wordt toegevoegd aan het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en Cox versterkt de zwarte brigade van gastvrouw Hanneke Verstappen. Ivo van der Wijst (24) werkte eerder onder ander...

Amsterdam
Wolf Atelier lanceert TARTAR-IA

Naast de normale lunchkaart serveert Wolf Atelier nu ook verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Chef-kok Michael Wolf meldt op de website van het restaurant: 'In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereid...

trends Internationaal
3D printing pop-up restaurant in Londen

Maandag opent in Londen een restaurant waar alles 3D-geprint is: van het meubilair, bestek, borden, bekers, vazen tot kunst, verlichting en het eten. Het pop-up-restaurant Food Ink. was in april al actief in Venlo. Volgende week drie dagen lang te bezoeken Londen. Het restaurant gebruikt dit keer 3D...

Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

Amsterdam
Plan voor gratis WiFi in Amsterdam

Samen met grote internetondernemingen gaat de gemeente Amsterdam de mogelijkheden verkennen voor gratis openbare WiFi-hotspots in de stad. De motie werd vorige week ingediend door de SP-fractie en is aangenomen door de raad. Een groeiend aantal steden wereldwijd biedt inwoners gratis internet ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: