Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'

1 mei 2012 |
Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'<

Sergio Herman is blij met de uitslag van de 'The World’s 50 Best Restaurants', maar geeft aan volgend jaar te willen stijgen. "Ik vind dat we bij de beste 15 horen."

Beste van Benelux
Oud Sluis eindigde op plek 21 van de 2012-editie van de ranglijst met 50 beste restaurants van de wereld en is daarmee dit jaar het beste restaurant van de Benelux. In 2011 stond Oud Sluis op plek 17 en daarvoor op nummer 19.

Strijdvaardig
"Die plek kunnen we aan, dus daar gaan we voor vechten. Maar het is natuurlijk super dat Oud Sluis zich de beste van de Benelux mag noemen. Dat je als klein restaurantje uit Zeeland tot de wereldtop gerekend wordt… ik zal het misschien wel nooit kunnen bevatten."

Verloop Oud Sluis op de The World's 50 Best Restaurants

2012: 21
2011: 17
2010: 19
2009: 29
2008: 42
2007: 45
2006: 19

In 2006 werd Oud Sluis voor het eerst opgenomen in de lijst. Weetje: in 2002 toen het Britse vakblad Restaurant Magazine de lijst voor het eerst opstelde kwamen Oud Sluis en De Librije nog niet voor. Wel de Supperclub in Amsterdam en wel op plek 43.

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving
Restaurants zijn boos op NVWA en eisen genoegdoening

Een groep van vijftien restaurants, waaronder dertien Chinese restaurants is boos op de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA wil verouderde en kritische rapporten over de betreffende zaken openbaren. Dinsdag wordt de zaak behandeld voor de bestuursrechter. De NVWA constateerde da...

Economie Horeca Achtergronden
Dagzaken vullen leegtes in winkelstraten op

Dagzaken, zoals koffiecafés, lunchrooms en ijszaken, vullen de leegte in op die in winkelstraten zijn ontstaan door het wegvallen van winkels. NVM Business signaleert deze trend in een rapport over de grootste tien winkelsteden. Panden die eerder een zuivere winkelfu...

Horeca Achtergronden
Wat is de ideale bedrijfsnaam voor een horecazaak?

Op donderdag 1 september 2016 verschijnt Hoe noem ik mijn tent?: gids voor het vinden van een bedrijfsnaam in de horeca, geschreven door copywriter en naamexpert Wouter van der Land. Het boek helpt startende horecaondernemers bij het vinden van een naam met een duidelijke meerwaarde voor hun zaak. ...

Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete

Sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden of langer, schriftelijk inlichten over het wel of niet voortzetten daarvan. Deze schriftelijke aanzegging dient de werknemer uiterlijk een maand voordat het dienstverband eindigt,...

Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

Culinair
Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikk...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: