ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

20 april 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de horecaopleiding aan duurzaam te werken, pure producten te gebruiken en ambachtelijk te koken, met zo min mogelijk foodwaste. Aan de basis van het koksvak wordt zo aandacht besteed aan werken met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het sabreren van champagne door de opleidingsmanagers Jacqueline van der Zwan en Bob Schut en de onthulling van het schildje is het ROC Mondriaan officieel lid van Euro-Toques Nederland.

Het Horizon College in Heerhugowaard, de Cas Spijkers Academie, locaties Almelo, Breda en Nijmegen en het Culinair Centrum in Beverwijk gingen de opleiding in Den Haag al voor.

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over de toetreding van deze kwalitatief hoogstaande opleidingen. "We verwachten van het ROC Mondriaan dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken."

De opleidingsmanagers van de afdeling Horeca, en chef kok en docent van de koksopleiding Jos Koning, hebben met de toetreding een brug geslagen tussen de opleiding en de waarden van Euro-Toques. Naast kennisoverdracht zal dit mooie stageplaatsen voor de leerlingen van de koksopleiding op gaan leveren.Die samenwerking werd gevierd met champagne en uiteraard met een maaltijd uit eigen keuken, een toepasselijk lente menu met kalfsvlees en asperges, bereid door de leerlingen 'witte brigade' en geserveerd door de leerlingen 'zwarte brigade'.

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: