Restaurant voor een dag

Auteur: Jorien Slager
12 oktober 2016
Restaurant voor een dag

Restaurant Lieve in Amsterdam biedt iedereen de kans om voor èèn dag een eigen pop-up restaurant te draaien. Je kunt hier volledig je eigen restaurantconcept vormgeven en bepaalt zelf de invulling zoals het menu, de prijsstelling en de styling. Smaakblogger Kelly Camfferman van Goodfoodlove bijt de spits af met befaamd en bevriend chefkok Michele Menegazzi en samen lanceren zij op zondagavond 6 november de eerste pop-up for a day.

Belgisch Restaurant Lieve is gevestigd in een bijzonder pand aan de Herengracht en is een begrip in Amsterdam. Al 25 jaar lang serveert zij bourgondische gerechten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Afgelopen zomer breidde Lieve uit met atelier, een grote ruimte in het achterhuis die vroeger dienst deed als naaiatelier. Het hele interieur werd tevens gerestyled.

Het pop-up for a day concept
Deze flexibele ruimte leent zich uitstekend voor culinaire uitspattingen met de meest uiteenlopende thema’s. Dit inspireerde de ondernemers tot een nieuw initiatief; een pop-up restaurant voor een ieder die dat altijd al eens had willen doen. “Veel mensen hebben de droom om nog eens een restaurant te beginnen. Met dit pop-up concept maken we deze wens voor èèn dag waar”, vertelt de Belgische uitbater Céline Jonckheere. “Je kan hier volledig een eigen draai aan geven, waar nodig met begeleiding en hulp van Lieve.” Voor meer informatie kan je contact opnemen met Restaurant Lieve.

Smaakblogger Kelly Camfferman van de populaire blog Goodfoodlove bijt samen met Michele Menegazzi de spits af met hun eigen pop-up for a day bij Lieve. Kelly’s tomeloze passie voor lekker eten en drinken deelt ze met haar gasten op zondagavond 6 november 2016 vanaf 18:00 uur. Befaamd en bevriend chefkok Michele Menegazzi kookt een culinair drie-gangenmenu met seizoensproducten voor € 30,- (excl. wijnarrangement voor € 15,-). Michele Menegazzi verdiende zijn sporen als kok bij Restaurant Aan de Poel** in Amstelveen en is momenteel chefkok bij restaurant Bij Teus in Houten. De wijnen worden geschonken door sommelier Jeroen Jeurssen van Jessie’s Cuisine. Het trio staat garant voor een bijzondere avond die geheel in het teken staat van genieten. Gasten kunnen een reservering maken via een e-mail aan Goodfoodlove of rechtstreeks bij Restaurant Lieve.

Overig nieuws