Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt

24 april 2012 |
Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt<

Wynand Vogel, chef de mission van de Nationale Teams van het Koksgilde, doet een oproep aan alle koks. "Kom naar de KoksOlympiade in Erfurt in oktober dit jaar."

De KoksOlympiade, een Olympisch kampioenschap voor landenteams uit de hele wereld, vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 10 oktober in Erfurt, Duitsland.

De wedstrijden vinden eenmaal in de vier jaar plaats en worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS).

Trotse op teams
Wynand Vogel: “Ik ben erg trots op onze nationale teams. Ik ben daar al heel lang bij betrokken, eerst als teamlid, daarna als teamchef, vervolgens als chef d’équipe en nu als chef de mission. Dit jaar ben ik weer door de WACS aangezocht om in Erfurt te jureren."

'Thuiswedstrijd'
"Ik vindt het echt een eer om dit te mogen doen. Je weet niet wat je meemaakt als teams uit de hele wereld hun beste kunnen tonen in zowel de warme als de koude keuken. Ik adviseer elke kok in Nederland dit spektakel te komen bekijken. Zo ver weg is het niet. Het is een geweldige belevenis en een tentoonstelling van subliem vakmanschap. De Koksgilde Nationale teams zijn te zien op 7 oktober (koud buffet) en op 9 oktober (warme keuken voor 100 personen)”.

Voor Wynand vogel is het de elfde keer dat hij door de WACS is gevraagd als jurylid. Daarmee is Wynand dus 44 jaar jurylid.

Frank Lindner

Overig nieuws

Diner Opening
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvri...

Diner Opening
Dorpsbakker opent pop-up-restaurant

Dorpsbakker Fleddérus in Hooghalen komt met een nieuw concept. Eén keer per maand veranderen de serre en winkel in een pop-up-restaurant. Vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 kunnen de gasten iedere tweede zaterdagavond van de maand genieten van een uitgebreid diner. Er is ple...

Awards Internationaal Michelin
Chinees restaurant krijgt ster en moet direct sluiten

Er zijn al niet zoveel restaurants met een Michelinster in China, en als zo'n zaak dan binnen een dag na het toekennen van de ster dicht moet, zijn de druiven wel erg zuur. Het restaurant bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken. Het restaurant The Taian Table opende in april en b...

Events Culinair
Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer* koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen ...

Economie Horeca
Het vinden van personeel is niet zo'n groot probleem binnen de horeca

Het tekort aan gekwalificeerd personeel loopt op, zo becijferde het CBS. Voor de horeca blijkt dit nog mee te vallen, zoals je ziet in de tabel op deze webpagina. Ondernemers ondervinden steeds minder vaak belemmeringen voor hun bedrijfsvoering. Aan het begin van het derde kwartaal gaf ruim de hel...

Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: