Op 21 maart eet de hele wereld Frans

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuwe, heerlijke traditie raakt ingeburgerd: sinds 2015 bestaat het mondiale evenement ‘Goût de/Good France’ dat de Franse keuken in de schijnwerpers zet. Deden aan de eerste versie al ruim duizend chefs mee, op 21 maart aanstaande zijn het er meer dan tweeduizend, in honderdvijftig landen op vijf continenten. Tot diep in het heelal zullen de lekkerste geuren zich verspreiden…

23 deelnemende restaurants in Nederland
In Nederland nemen in totaal 23 restaurants deel - variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants.  Daarnaast organiseren twee Franse chefs - Jacques Rolancy en David Pradelle – een galadiner voor genodigden in de Residentie van de Franse Ambassade in aanwezigheid van zijne Excellentie Philippe Lalliot, Franse Ambassadeur in Den Haag. Zij krijgen hulp van studenten van de Haagse Hotelschool bij de bereiding en het serveren van dit gastronomisch menu met veel Franse klassiekers zoals confit de canard, queue de langoustine, foie gras poêlé, artisjokken, kazen en een soufflé met Grand Marnier.

Voor de lijst van alle deelnemende Nederlands restaurants op 21 maart 2017, klik hier.

Eerbetoon aan het Franse tafelen
Het evenement is niet alleen een eerbetoon aan de Franse keuken, maar wil ook een lans breken voor de sociale- en gezondheidsaspecten van het samenkomen voor een goede maaltijd. Samen aan tafel gaan is een weldaad voor lichaam en geest: een functie die wordt herkend door de vele miljoenen toeristen die jaarlijks naar Frankrijk komen. Want maar liefst een derde van hen noem de Franse keuken als belangrijk reisdoel. De Franse gastronomische maaltijd staat inmiddels ook op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

Diners d’Épicure
In Nederland nemen 23 restaurants deel aan dit feest van smaak en traditie, dat voortborduurt op een idee van de wereldberoemde chef Auguste Escoffier. in 1912 bedacht deze grootheid namelijk de ‘Diners d’Épicure’: een uitdaging om in zo veel mogelijk steden over de hele wereld op hetzelfde moment een Frans menu te serveren. Bij ‘Goût de/Good France’ zwaait chef Alain Ducasse de scepter, samen met het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: