Op 21 maart eet de hele wereld Frans

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuwe, heerlijke traditie raakt ingeburgerd: sinds 2015 bestaat het mondiale evenement ‘Goût de/Good France’ dat de Franse keuken in de schijnwerpers zet. Deden aan de eerste versie al ruim duizend chefs mee, op 21 maart aanstaande zijn het er meer dan tweeduizend, in honderdvijftig landen op vijf continenten. Tot diep in het heelal zullen de lekkerste geuren zich verspreiden…

23 deelnemende restaurants in Nederland
In Nederland nemen in totaal 23 restaurants deel - variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants.  Daarnaast organiseren twee Franse chefs - Jacques Rolancy en David Pradelle – een galadiner voor genodigden in de Residentie van de Franse Ambassade in aanwezigheid van zijne Excellentie Philippe Lalliot, Franse Ambassadeur in Den Haag. Zij krijgen hulp van studenten van de Haagse Hotelschool bij de bereiding en het serveren van dit gastronomisch menu met veel Franse klassiekers zoals confit de canard, queue de langoustine, foie gras poêlé, artisjokken, kazen en een soufflé met Grand Marnier.

Voor de lijst van alle deelnemende Nederlands restaurants op 21 maart 2017, klik hier.

Eerbetoon aan het Franse tafelen
Het evenement is niet alleen een eerbetoon aan de Franse keuken, maar wil ook een lans breken voor de sociale- en gezondheidsaspecten van het samenkomen voor een goede maaltijd. Samen aan tafel gaan is een weldaad voor lichaam en geest: een functie die wordt herkend door de vele miljoenen toeristen die jaarlijks naar Frankrijk komen. Want maar liefst een derde van hen noem de Franse keuken als belangrijk reisdoel. De Franse gastronomische maaltijd staat inmiddels ook op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

Diners d’Épicure
In Nederland nemen 23 restaurants deel aan dit feest van smaak en traditie, dat voortborduurt op een idee van de wereldberoemde chef Auguste Escoffier. in 1912 bedacht deze grootheid namelijk de ‘Diners d’Épicure’: een uitdaging om in zo veel mogelijk steden over de hele wereld op hetzelfde moment een Frans menu te serveren. Bij ‘Goût de/Good France’ zwaait chef Alain Ducasse de scepter, samen met het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overig nieuws

trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

De terrassen stromen vaak vol zodra de eerste lentezon zich laat zien. Na alle winterse dagen willen Nederlanders weer genieten van de buitenlucht en daarbij mag een lekker glas bier of pils in veel gevallen niet ontbreken. Het aanbod aan verschillende bieren is de afgelopen tijd ex...

Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond...

Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

Op dinsdag 21 maart gingen 36 horecaondernemers uit het hele land op inspiratietour in Zwolle. Onder het motto van ontmoeten en inspireren maakten zij kennis met een aantal bijzondere horecazaken in Zwolle, zoals De Librije, Waanders In De Broeren, Hier en Daar, Bapas en Bij Hartje. ...

Vis Culinair
Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

’s Werelds grootste hotelketen Marriott Hotels opent in het Paasweekend in Rotterdam de allereerste Fresh Fish Market. Hiermee heeft het Rotterdam Marriott Hotel een wereldwijde primeur en heeft de havenstad er weer een nieuwe (zee)parel bij. Vanaf 16 april opent de Schmidt Fresh Fish Market h...

Toerisme Culinair
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Op zoek naar een plek om even te ontsnappen? Met zoveel bruisende steden binnen handbereik is het niet eenvoudig om uw stedentrip te plannen. HomeToGo en GoEuro , een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, hebben 2.000 Europese steden geanalyseerd ...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Het aspergeseizoen is aanstaande en daarom laten we je in samenwerking met het Nederlands Aspergecentrum zien hoe je de overheerlijke seizoensgroenten bereidt. Door bijnamen als 'Het Witte Goud' en 'Koningin der Groenten' lijkt het alsof asperges bereiden alleen is weggelegd...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: