Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

25-10-2010

‘Streetfood’ is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingrediënten en de hygiëne, binnenkort vindt er een heuse culinaire wedstrijd plaats om uit te maken wie de lekkerste eetkraam van Taiwan heeft.

Wedstrijd
Op 21 november 2010 wordt op de ultieme hotspot voor iedereen die van lekker streetfood houdt, de Miaokou Night Market in Keelung, een culinaire wedstrijd georganiseerd: de Night Market Friendship Competition. Internationale topkoks, standhouders uit heel Taiwan en talloze (inter-)nationale fijnproevers zijn bij dit evenement aanwezig.

Inspireren
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen internationale chef-koks hun gerechten presenteren, waarbij ze zich laten inspireren door typische snacks die bij de street food-kraampjes te krijgen zijn. Denk aan een oester-omelet en noedelsoep. Vervolgens zullen de chefs van de verschillende markten de strijd met elkaar aan gaan.

Cirelli in jury
Vijf verschillende jury’s – bestaande uit elk 20 juryleden – zullen de gerechten proeven en hun oordeel geven. Onder de juryleden bevindt zich onder meer de bekende Franse chef Alain Cirelli, maar ook lokale koks, toeristen en andere fijnproevers geven hun mening. De winnaars zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt een geldbedrag en certificaat in ontvangst nemen.

Frank Lindner

De RestaurantKrant

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over vergunningen?

Vacature van de week:
Sushi Chef Conservatorium Hotel

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Mariëlle Bordewijk

Gerelateerd nieuws

Chi-Ling beste Chinese restaurant

Opmars Japanse keuken (op vakantie)

BBB 2011: voor échte horecaondernemers

Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or

Diks wint Lekkerste Broodje Catering

Tom Lamers wint NK Jonge Koks

Gouden Koksmuts voor Lars van Galen

Raad de portretten tijdens de Horecava

Hotelstudenten winnen amusewedstrijd

Studenten bedenken gezondste kroket

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Horecaondernemers doen speeddates

Paasbier met chocolade. Hips!

Café-restaurant moet regels opvolgen

Brand in keuken door frituur

Je kunt beter vakken gaan vullen

Directiewisseling Romantik Hotels & Restaurants