Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Paasbier met chocolade. Hips!

Bier en chocolade. Een goede combi? Volgens Valentino Chocolatier wel: zij maken hun Brasser-bier met een ‘jasje’ van chocolade. Dit alles speciaal voor Pasen. Het Brasser-bier is een biertje met 6,5 Lees verder.

Café-restaurant moet regels opvolgen

Café Hofsteenge in Rolde moet van burgemeester Eric van Oosterhout maatregelen nemen om in dit paasweekeinde overlast van uitgaanspubliek te beperken. Het café-restaurant heeft een leuk Lees verder.

Brand in keuken door frituur

In Eindhoven is Tapasbar Si Senor donderdagavond ontruimd vanwege brand. Alle gasten moesten het pand verlaten, aangezien er een brand woedde in de keuken. Dit alles gebeurde rond 19.00 uur. De Lees verder.

Je kunt beter vakken gaan vullen

Werk in de horeca is, volgens FNV Horeca, binnenkort alleen nog maar interessant voor thuiswonende tieners en als tweede baan. Voor de 150.000 mensen die van hun baan in de horeca een gezin moeten Lees verder.

Directiewisseling Romantik Hotels & Restaurants

Op 13 april kwamen 120 hoteliers uit negen Europese landen in München bijeen voor de jaarlijkse de aandeelhoudersvergadering van Romantik Lees verder.

Alles weten over vergunningen?

Vacature van de week:
Sushi Chef Conservatorium Hotel

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Mariëlle Bordewijk

Brandweer rijdt eetcafé binnen

In Los Angeles zijn twee brandweerwagens een eetcafë binnengereden. Hierbij vielen zeker 15 gewonden, waaronder vijf brandweerlieden. De schade in het restaurant was enorm en een Lees verder.

Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in Lees verder.

Smaak verandert door licht en muziek

De Britse Oxford University heeft ontdekt dat wijn anders smaakt, wanneer het licht of de muziek in de omgeving verandert. De klassieke klasseringen zouden dus een aanpassing Lees verder.

Café en restaurant in de kerk

Het lijkt een ultieme poging om weer mensen de kerk in te krijgen. De Doesburgse Martinikerk gaat namelijk een verbouwing van zeven ton ondergaan, waarna er een ‘kerkcafé’, een restaurant en Lees verder.

Chefkok pleit voor gezonder menu

Als we in Nederland beter leren eten, dan kunnen veel Westerse ziekten worden voorkomen en blijven mensen langer gezond. Chefs hebben hierin een grote verantwoordelijkheid, vindt Han Ji van Lees verder.

Horecamedewerkers verdienen weinig

Het gemiddeld bruto uurloon voor horecamedewerkers bleef in 2013 ongeveer gelijk en kwam uit op €10,40. Het loon daalde vorig jaar met €0,10 (-1%). Vergeleken met andere werknemers, verdienen Lees verder.

Gast wordt 'gegoogled'

Eleven Madison Park is een restaurant met drie Michelinsterren. Het restaurant ligt in New York en heet de gasten op een bijzondere manier welkom. De gasten worden ‘gegoogled’, waardoor de Lees verder.

Nacht van de Fooi uitgebreid

Vanaf deze tiende editie van Nacht van de Fooi kunnen horecagelegenheden in elk dorp of iedere stad in Nederland hun fooi afstaan aan ontwikkelingssamenwerking. Naast Lees verder.

Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Lees verder.

Inventaris De Roskam aangeboden

Van geluidssysteem tot badjas. De gehele inventaris van het failliete hotel-restaurant De Roskam in Gorssel is in te zien en te koop. BVA Auctions biedt de inventaris aan. Zoals ook de bedrijfswagen, Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Horeca krijgt sneller vergunning

Vergunningen voor horecaondernemers: er is al veel over gezegd en geschreven. De gemeente Renkum wil de horeca tegemoet treden en start een ‘Ondernemingsdossier’. Iedere Lees verder.

Geen bier meer bij Domino's

Handhaving van de nieuwe alcoholwet is lastig voor horecaondernemers. Wie is er 18 en wie niet? Pizzaketen Domino’s stopt in Nederland dan ook direct met de verkoop van Lees verder.

Glutenvrij brood vaak te zout

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat in veel glutenvrij brood veel te veel zout zit. Bovendien klopt de informatie op etiketten vaak niet en maken fabrikanten van brood handig gebruik Lees verder.

De Librije wordt verbouwd

Jonnie en Thérèse Boer gaan een drukke tijd tegemoet. Op 1 mei opent het Waldorf Astoria in Amsterdam, waar zij de leiding krijgen over de f&b en begin 2015 gaat De Librije op de schop. Dat het duo niet van Lees verder.

Michelin kiest voor goedkope aandacht

Michelin opereert uiterst geheimzinnig en is zeer invloedrijk. Het is een select gezelschap van critici dat zelfs de meest gewaardeerde sterrenchef laat bibberen als een stout schooljongetje. In Frankrijk Lees verder.

Horeca loopt geld mis door banken

Ondernemers lopen miljoenen euro’s mis doordat de banken gemiddeld 110 dagen per jaar gesloten zijn. Terwijl de horeca ook in de weekenden en ‘s avonds open is, worden pinbetalingen van Lees verder.

Didix mengt zich in Britse markt

Het cadeaukaartenbedrijf Didix gaat naar het Verenigd Koninkrijk. Met de overname van Gourmet Society en Restaurant Choice gaat het Amsterdamse bedrijf haar afzetmarkten vergroten. Gourmet Society Lees verder.

Restaurant De Rusthoek weer open

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen Lees verder.

Nu ook brand in restaurant Den Haag

De laatste tijd krijgen we veel meldingen van brand in de horeca. Het was gisteren weer raak. In Chinees restaurant ‘Happy City’ in Den Haag is donderdagavond brand ontstaan. Blijkbaar Lees verder.

Locomotion Diner eindelijk open

Bij het station in Maarheeze opent zaterdag het restaurant ‘Locomotion Diner’ haar deuren. De Stichting Station Maarheeze laat hiermee een droom in vervulling gaan. Ook de gemeente en Lees verder.

Paul van de Bunt overleden

Met grote treurnis hebben we kennis genomen van het feit dat chef-kok Paul van de Bunt onverwacht is overleden. Paul van de Bunt was chef van tweesterrenrestaurant De Leuf in het Lees verder.

Controles op misstanden horeca

De Inspectie SZW start deze maand met gerichte inspecties in de detailhandel, horeca en land- en tuinbouw. Vooral bedrijven die al eerder in de fout zijn gegaan, kunnen een Lees verder.