Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

80% belasting op onkostenvergoedingen?

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste Lees verder.

Nieuwe website over rundvlees in de lucht

Vanaf vandaag kunnen chefs en inkopers alles over rundvlees vinden op www.welovebeef.nl. De nieuwe website is gelanceerd in navolging van Lees verder.

Allergenenwetgeving: KHN ondersteunt ondernemers

Vanaf 13 december 2014 geldt de nieuwe allergenenwetgeving waarmee horecaondernemers verplicht zijn om allergeneninformatie Lees verder.

De beste Franse en Italiaanse restaurants

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014 Lees verder.

Kijkje in de keuken van kasteel

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Ruim een eeuw bestaat de traditie dat Kasteel de Haar Lees verder.

Alles weten over vergunningen?

Heb je nieuws?
Stuur het ons!

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Mariëlle Bordewijk

Kok kiest het ruime sop

Eigenaar en kok Piedro Milan van het Italiaanse specialiteitenrestaurant perBacco in Heerenveen gaat eind juli een week mee met de Urker visserkotter UK95 van Jan de Boer. Milan Lees verder.

Gratis thee bij borstvoeding in café

De aanblik van een ontblote moederborst, die gebruikt wordt om een baby te voeden, stuit nogal eens op weerstand bij de Nederlandse horecaondernemers en -gasten. Veel moeders Lees verder.

Weer huisbereid eten in Franse restaurants

Huisbereid of ‘faits maison’? In Frankrijk moeten restaurants vanaf januari 2015 aangeven of gerechten huisbereid zijn. Dit betekent meer transparantie voor de gast, maar meer regeldruk voor Lees verder.

Gastvrijheids7daagse aanstaande

Van 15 tot en met 21 september vindt de eerste Gastvrijheids7daagse plaats. De in dit voorjaar 145 genomineerden voor Het Meest Gastvrije Restaurant en leden van het Gastvrijheidsgilde krijgen Lees verder.

1750 gasten eten vegetarische maaltijd

Op vrijdag 18 juli heeft de Vegetariërsbond wederom een recordaantal eters van een heerlijke vegetarische maaltijd laten genieten. 1.750 mensen wisten Lees verder.

Leidseplein krijgt er een hippe zaak bij

Op 16 juli opende de succesvolle horecaondernemer Casper Reinders zijn tiende zaak. Na een openingsdiner voor intimi werd de avond afgesloten met een bruisend openingsfeest. Met brasserie Nacional Lees verder.

Horeca in kantoorflat Utrecht

In de Neudeflat in Utrecht zal een horecagelegenheid komen met een prachtig uitzicht over de Utrechtse binnenstad. De Nieuwe Norm is het Rotterdamse bedrijf dat de renovatie uitvoert; zij maakten dit Lees verder.

Urban Bakery in Amersfoort?

Queens Vorstelijk Genieten uit Amersfoort wil een ‘Urban Bakery’ starten aan het hippe Eemplein in Amersfoort. Met crowdfunding van Crowdaboutnow moet deze droom financieel Lees verder.

18.000 flessen Saint-Emilion Grand Cru op snelweg

Bij een ongeluk op een snelweg bij Saint-Sulpice-de-Faleyrens heeft een vrachtwagen 18.000 flessen wijn verloren. Het ging om Saint-Emilion Grand Lees verder.

Mosselseizoen gaat van start

Vandaag gaat het mosselseizoen van start met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. “De mosselschelpen zijn niet al te groot, maar rijk gevuld en de smaak van de mossel is voortreffelijk” aldus Jos Steketee, Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Waalse topchefs op Folie Culinaire

Waalse topchefs hebben elkaar gevonden en bundelen zich in het collectief Génération W. De chefs van Génération W presenteren hun filosofie in de demokeuken van Folie Culinaire, die van 6 t/m 8 Lees verder.

300.000 liter bier gestolen

In Duitsland is de politie bezig met een onderzoek naar de diefstal van 300.000 liter bier. Opvallend, want voor de diefstal moeten wel tien vrachtwagens nodig zijn geweest. De diefstal Lees verder.

Responsive website biedt kansen

Het belang van een goede en ‘responsive’ website is nog nooit groter geweest dan nu. Het web is een ‘mobiele marktplaats’ geworden en tablets en smartphones worden massaal ingezet om te zoeken, Lees verder.

Verlies je ook veel verkeer door update Google?

Ongeveer anderhalve maand geleden rolde zoekgigant Google Panda 4.0. uit. Is jouw website wel ‘Panda-proof?’ Google Panda is onderdeel van Lees verder.

Golfbaan restaurants in de kijker

Van 25 tot 31 augustus aanstaande vindt de Course Dining Week plaats. Restaurants die gelegen zijn op golfbanen staan deze week in de schijnwerpers. Voor 25 euro kunnen golfers en niet-golfers genieten Lees verder.

1500 deelnemers Vegetarische Tafel

Aanstaande vrijdag 18 juli wordt de Langste Vegetarische Tafel langer dan hij ooit geweest is in Nederland. De Vegetariërsbond organiseert dan voor de vierde keer dit evenement, waarmee de organisatie Lees verder.

Onzekere tijden voor No Budget Restaurant Almere

De toekomst van het No Budget Restaurant in Almere is onzeker. Afgelopen zaterdag was het de laatste keer voor de zomerstop dat Almeerders met een Lees verder.

Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en Lees verder.

Keuteltje? Oranje kleur!

Zoals je inmiddels al hebt gelezen, zijn de NVWA-app en -website nieuwe middelen voor consumenten om de hygiëne van lunchrooms te controleren. In Haarlem is er één zaak Lees verder.

Nederland verliest sterrenzaak door crisis

Restaurant De Molen in Kaatsheuvel heeft haar deuren per direct gesloten. Op 9 juli plaatste Jerry van der Pluijm een bericht op zijn Facebookpagina. Het restaurant heeft een Michelinster Lees verder.

Voordringen kost Obama veel geld

President Barack Obama heeft afgelopen donderdag voorgedrongen in een fastfoodrestaurant. Dat is hem duur komen te staan in financieel opzicht. De president van de Verenigde Staten dacht zijn Lees verder.

Parkheuvel krijgt restyling

Deze zomer sluit restaurant Parkheuvel haar deuren voor een aantal weken. De Salon krijgt dan een restyle en een geheel andere uitstraling. Chef-kok Erik van Loo werkt aan Lees verder.