Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Nieuwe meestertitel in de horeca?

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de Lees verder.

Van reclamestunt tot klassieker: Arretjescake

Je kent het of je kent het niet: Arretjescake. Deze koude cake wordt gemaakt met onder andere kaakjes, boter, en (veel) cacaopoeder Lees verder.

Ontslag bij disfunctioneren. Hoe zit het?

Op de nieuwe ‘menukaart ontslagrecht’ staan acht verschillende gerechten: de ontslaggronden. Dit zijn: i) bedrijfssluiting/ Lees verder.

Remco Wols maakt lekkerste saté

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd ‘Lekkerste Saté van Nederland’. Lees verder.

Franse wijn is minder populair

Franse wijnen zijn in Nederland minder in trek dan een jaar geleden. Nederland importeerde vorig jaar bijna 125 miljoen liter uit Frankrijk, wat Lees verder.

Alles weten over Regelgeving

Vacature van de week:
Chef-kok Restaurant Vlaar

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.

Nederlanders eten minder vlees

Nederlanders aten in 2014 weer minder vlees. Zo blijkt uit een onderzoek van het LEI Wageningen UR, in opdracht van Wakker Dier. Het Landbouw Lees verder.

Nieuw hospitality-beursconcept: Welcome

Met het vernieuwde beursconcept Welcome richt Evenementenhal Gorinchem zich nog nadrukkelijker op gastvrijheid en hospitality. De nieuwe Lees verder.

Bockbierseizoen van start gegaan

Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland Lees verder.

Restaurant Bloem krijgt EKO-keurmerk

Bloem Eten en Drinken is afgelopen vrijdag gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. Bloem heeft het gouden certificaat ontvangen: de Lees verder.

Horeca Vlaanderen start No Food To Waste

Beroepsvereniging Horeca Vlaanderen wil voedselverspilling terugdringen en start daarom de campagne No Food To Waste. In sterrenrestaurant Lees verder.

Humphreys is eerste plofkipvrije keten

Humphrey’s heeft als eerste restaurantketen van Nederland een plofkipvrij menu. Humphrey’s serveert nu alleen nog kip die langzamer Lees verder.

Tiende editie Steinbeisser met Edwin Vinke

Al drie jaar groeit een gastronomisch experiment in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade genaamd Steinbeisser. Voor de tiende editie van Lees verder.

Stijging hygiëne-overtredingen in horeca

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde vorig jaar 9.177 maatregelen op aan de 13.619 horecabedrijven die Lees verder.

Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor Lees verder.

Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch

Drachten mag zich aankomende maandag voor even de gastronomische hoofdstad van Nederland noemen. Speciaal voor de prijsuitreiking Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Grolsch introduceert Dagvers Pilsner

Ter ere van het 400-jarige jubileum introduceert bierfabrikant Grolsch een pils dat voorheen exclusief voorbehouden was Lees verder.

Video: visfileren met Arie Kuijt

Visexpert Arie Kuijt van Visfileren.nl gaf onlangs een demonstratie visfileren tijdens Gastvrij Rotterdam. Wij filmden Arie en plaatsen Lees verder.

Ron Blaauw opent tweede hotdogrestaurant

Ron Blaauw, voormalig tweesterrenchef en eigenaar van Ron Gastrobar, heeft een franchisevestiging van zijn hotdogrestaurant The Fat Dog Lees verder.

Romain Bourger wint Sommeliers Cup 2015

In het Van der Valk Hotel in Hoorn barstte onlangs de strijd los om de Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup: een internationale Lees verder.

Food Inspiration Days: 19 & 20 oktober

“De grote opdracht voor de komende jaren is het herstellen van de verbinding tussen consument en foodproducent, tussen mensen en de Lees verder.

De Bodega Oss bij Euro Toques

De Bodega in Oss is onlangs lid geworden van Euro Toques. De zaak is onderdeel van drie bedrijven van horecaondernemer Gert Jordaans: De Nieuwe Lees verder.

Huiskamer van Amsterdam: Maslow

Tweelingbroer- en zus Raoul en Rivka, voorheen jurist en lerares biologie, wilden een nieuw avontuur aangaan. En zo geschiedde. De twee Lees verder.

Schiet maar raak!

Elke horecaondernemer gaat als het goed is voor ‘kwaliteit’. Een algemene term die enorm subjectief is. Want wat is nu kwaliteit? Vraag het Lees verder.

Eerste paal voor Vista restaurant & food bar

De naam van het nieuwe restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden in Willemstad Noord-Brabant is Vista restaurant & food bar. Dat hebben de Lees verder.

Leestip: de nieuwe RestaurantKrant!

Goed nieuws! De nieuwe RestaurantKrant staat online! Lees het interview met tweelingbroer en -zus Raoul en Rivka van Maslow in Amsterdam, Lees verder.

KHN krijgt tweede directeur

Rob Bongenaar (51) wordt tweede directeur bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het Landelijk Bestuur van KHN en algemeen directeur Lodewijk Lees verder.

Belgische Maître vernielt eigen restaurant

In België heeft Dries Nuitten, maître van restaurant Asparaguus in Hasselt voor veel opschudding gezorgd. Hij vernielde dinsdag de inboedel en Lees verder.