25 juli 2016 Internationaal Restaurant
New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een v...

25 juli 2016 Internationaal
Dader schietpartij München lokte potentiële slachtoffers naar restaurant

De dader van de schietpartij in München heeft naar alle waarschijnlijkheid een Facebookaccount gehackt om potentiële slachtoffers naar het McDonald's-restaurant te lokken waar hij het vuur opende. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière bevestigd. ...

25 juli 2016 Economie Research
Laagste loonkosten in de horeca

De gemiddelde loonkosten per gewerkt uur waren vorig jaar het hoogst bij de financiële instellingen (55 euro) en het laagst in de horeca (18 euro), meldt het CBS vandaag in haar onderzoek naar de loonontwikkeling in 2015. Bij de financiële instellingen werken relatief veel meer hoger opgel...

25 juli 2016 Personeel Restaurant
Nieuwe gezichten bij restaurant De Beejekurf in Venray

De Beejekurf heeft een nieuwe wind in huis gehaald met de komst van Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Van der Wijst wordt toegevoegd aan het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en Cox versterkt de zwarte brigade van gastvrouw Hanneke Verstappen. Ivo van der Wijst (24) werkte eerder onder ander...

22 juli 2016 Amsterdam
Wolf Atelier lanceert TARTAR-IA

Naast de normale lunchkaart serveert Wolf Atelier nu ook verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Chef-kok Michael Wolf meldt op de website van het restaurant: 'In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereid...

22 juli 2016 trends Internationaal
3D printing pop-up restaurant in Londen

Maandag opent in Londen een restaurant waar alles 3D-geprint is: van het meubilair, bestek, borden, bekers, vazen tot kunst, verlichting en het eten. Het pop-up-restaurant Food Ink. was in april al actief in Venlo. Volgende week drie dagen lang te bezoeken Londen. Het restaurant gebruikt dit keer 3D...

22 juli 2016 Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

22 juli 2016 Amsterdam
Plan voor gratis WiFi in Amsterdam

Samen met grote internetondernemingen gaat de gemeente Amsterdam de mogelijkheden verkennen voor gratis openbare WiFi-hotspots in de stad. De motie werd vorige week ingediend door de SP-fractie en is aangenomen door de raad. Een groeiend aantal steden wereldwijd biedt inwoners gratis internet ...

22 juli 2016 Brouwerijen Bier
Toezichthouder VS akkoord met megafusie AB InBev en SABMiller

De Amerikaanse toezichthouder heeft volgens bierbrouwer AB InBev het fiat gegeven voor de voorgenomen megafusie met SABMiller. Hierdoor ligt de overname van het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller door het Belgisch-Amerikaanse AB InBev op koers. Naar verwachting wordt de deal dit jaar nog afgerond. A...

22 juli 2016 Restaurant
Euro-Toques maakt genomineerden Restaurantprijs bekend

Euro-Toques kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur. De drie genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn Restaurant de Schans uit Montfort in Utrecht, Restaurant Dames Pellens uit...

21 juli 2016 Faillissement Amsterdam
Tapasbar Centra op de Wallen failliet

Een schuldeiser heeft deze week met succes het faillissement aangevraagd. Het restaurant was de oudste cantina van Amsterdam en een begrip onder Spaanse expats en studenten. Aanvankelijk werd Centra in 1946 opgezet voor opvarenden van Spaanse schepen die in Amsterdam aanlegden, later werd het de thu...

21 juli 2016 Restaurant
Nieuw restaurant voor Langeland Ziekenhuis

Het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis kiest na bijna 25 jaar samenwerking opnieuw voor Eurest. Het ziekenhuis viel voor het nieuwe restaurantconcept waarbij bezoekers, patiënten en medewerkers voortaan in hetzelfde restaurant terecht kunnen. Het contract is aangegaan voor een periode van tien j...

21 juli 2016
Horeca-personeel minst tevreden over hun baan

Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer: 'Onvrede is een belangrijke reden om ander werk te zoeken. Dit is goed te zien in de horeca en het toerisme waar medewerkers het minst tevreden zijn over hun baan in het algemeen en waar het laagste salaris verdient wordt. Deze medewerkers staan met ...

21 juli 2016 Culinair
​Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest ic...

21 juli 2016 Food
Nettowinst Sligro Food Group neemt toe

De omzet over het eerste halfjaar 2016 bedroeg € 1.355 miljoen, een toename van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Autonoom nam de omzet met 1,6% toe. De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg € 28 miljoen, een afname van 3,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. ...

20 juli 2016 Horeca
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava...

20 juli 2016 Restaurant
Nationale Restaurantweek wordt exclusiever

De Nationale Restaurant Week verandert van opzet. Slechts 500 restaurants worden geselecteerd voor deelname, in plaats van de huidige 1000. Alleen restaurants die eerder positieve beoordelingen hebben ontvangen, worden door de organisatie DiningCity gevraagd deel te nemen. Zo wordt de Nationale Rest...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: