23 september 2016 Awards Bier
Wie schenkt Het Lekkerste Huisbier van 2016?

Dit jaar organiseert Entree Magazine voor de vijfde keer de verkiezing het Lekkerste Huisbier van Nederland in de categorieën licht en zwaar. Ondernemers die speciaal voor hun horecabedrijf een bier laten brouwen kunnen meedoen. Etiketbieren (bestaande bieren van een brouwerij met het etiket v...

23 september 2016 Awards Culinair
Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterd...

21 september 2016 Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

21 september 2016 Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

21 september 2016 Opening Internationaal Restaurant
TGI Fridays komt naar Nederland

TGI Fridays komt naar Nederland. De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining concept in Nederland. De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden. De ee...

21 september 2016 Restaurant
Restaurant De Tropen bestaat een jaar

Vorig jaar september opende het KIT haar poorten naar het Oosterpark en daarmee ook die naar ‘De Tropen aan het Oosterpark’, het sfeervolle restaurant met riant terras, tuin, vijver, strandstoelen, hangmatten en Moyee koffie-en ijsjes bus. Alles omlijst met een prachtig uitzicht op het O...

21 september 2016 Hotel Internationaal Interview
Interview Gabriella Esselbrugge: hoe ga je om met Chinese gasten?

Gabriella Esselbrugge heeft eigenhandig Giethoorn op de kaart gezet bij Chinese toeristen. Vraag een willekeurige Chinees welke plaats hij kent in Nederland, en in veel gevallen zal ‘het Venetië van het noorden’ tot de top drie behoren. Een verdienste van wereldniveau. Momenteel moe...

20 september 2016 Culinair Restaurant
Restaurant Wambinge treedt toe tot kwaliteitslabel Euro Toques

Het Texelse Restaurant Wambinge heeft afgelopen donderdag de Code van Eer van Euro Toques Nederland ondertekend. De toetredingseisen van dit Europese kwaliteitslabel van de Franse driesterrenkok Paul Bocuse zijn niet mals. De keukenbrigade moet verse en regionale producten gebruiken die de seizoenen...

20 september 2016 Achtergronden
Italiaans naaktrestaurant: zelfs de onderbroek blijft buiten

Ooh-la-la. In dit restaurant zijn de aanwezige gasten altijd goed gekleed, want een outfit kiezen is niet nodig. Naakte gasten zijn welkom en kleding dragen is er niet toegestaan. In restaurant L ‘Italo Americano, dat zich vlakbij Milaan bevindt, is zelfs een onderbroek niet welkom. Telefoo...

20 september 2016 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste GAIA GREEN AWARDS uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaar...

20 september 2016 Culinair Restaurant
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

16 september 2016 Food
Friethoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast hun winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om hun friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk hun dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn ze de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via grooth...

15 september 2016 Regelgeving Horeca
1 euro pensioen minst waard in horeca

Werknemers in de ene sector worden ouder dan de andere. Mannelijke werknemers in de horeca worden gemiddeld drie jaar minder oud dan de gemiddelde Nederlander. Mannen in de zakelijke dienstverlening juist drie jaar ouder. Adviesbureau Willis Towers Watson ontwikkelde daarom een model dat ui...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

15 september 2016 Horeca
Foodora brengt ouderen verkoeling op hete dag

Op de heetste septemberdag ooit gemeten, bracht fietsbezorgservice foodora een special delivery naar de ouderen van verzorgingstehuis De Rietvinck in Amsterdam. Zij konden op deze hete nazomer dag wel wat verkoeling gebruiken. De bezorgers brachten per fiets ijsjes van ijssalon Metropolitan bij de o...

15 september 2016 Wijn
Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam. Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen ...

15 september 2016 Horeca
Beroerde zomerperiode Nederlandse horeca

Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustus. Dit blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederlan...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: