21 februari 2017
Overstock van restaurant ‘De Librije’ onder de virtuele hamer

De online veiling omvat ruim 240 producten bestaande uit onder andere: ‘Miele’ vrieskasten, inbouwovens, wokpan branders, inductie kookplaten, combisteamer, terrasmeubilair, clubfauteuils en nog meer a-merk horecaproducten voor lage startbedragen. Bezichtiging van de producten is op v...

21 februari 2017
Internationale investering voor AirDnD.nl

AirDnD.nl (afkorting voor Drink and Dine), het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, heeft een investering ontvangen van Blooming & Booming, een vanuit Amsterdam en New York opererend venture capital fonds. AirDnD.nl verstevigt hiermee haar ...

21 februari 2017 Awards Internationaal Mensen
Ekkebus op plek 3 in Asia's 50 Best Restaurants

Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse Chef-kok Richard Ekkebus is derde geworden tijdens Asia's 50 Best Restaurants. De eerste plek was voor Restaurant Gaggan in Bangkok van de Indiase chef Gaggan Anand. Het was voor het derde jaar op rij dat hij op deze positie staat. Asia's 5...

21 februari 2017 Economie Bier
Bierprijzen horeca blijven stijgen

De gemiddelde prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 2,43 euro. In 2015 was dit nog 2,38 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Horeca zijn daarmee bijna 2 euro duurder dan supermarkten, daart kost dezelfde hoeveelheid 45 cent. In 15 jaar tijd is de pri...

20 februari 2017 Sluiting Restaurant
Restaurant Luxor Leiden gaat sluiten

Restaurant Luxor in Leiden gaat sluiten en wordt omgetoverd tot een Japans 'all-you-can-eat' restaurant. Op de website van Luxor staat de volgende mededeling: Geachte Luxor bezoeker, Na 8 jaar en heel veel plezier gaan wij afscheid nemen van ons fantastisch restaurant Luxor, het all y...

20 februari 2017 trends Bezorgen
Nederlandse eetgewoontes veranderen door restaurant-bezorging

De leefstijl van Nederlanders is aan het veranderen. Dat is misschien nog wel het beste te merken aan de drie vaste maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. De vaste patronen worden doorbroken. Neem nou de lunch - de boterham met kaas - die achter het bureau of tijdens een wandelingetje buit...

20 februari 2017 Opening Amsterdam
Harbour Club Olympisch Stadion krijgt nieuwe uitbater en concept

Het uitgebrande Harbour Club Café in het Olympisch Stadion krijgt een nieuwe uitbater en een nieuw concept. De rechtszaak tegen de verzekeraar wordt overigens gewoon doorgezet. Horecaondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink, bekend van verschillende horecazaken in Den Haag en Leide...

20 februari 2017 Food trends
Dit zijn de food trends volgens Google

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de s...

20 februari 2017 Michelin Restaurant
Simpele bistro krijgt per abuis Michelinster

Le Bouche à Oreille, zo heet de simpele bistro/brasserie in de Franse plaats Bourges, waar je voor weinig geld simpele gerechten kunt eten. Voor twaalf euro vijftig heb je al een menu, met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon. Niet slecht natuurlijk, maar of het een Michelinster waard is? Vo...

17 februari 2017 Michelin
Internationale sterrenchefs koken tijdens Dinner at the Parc

Dit jaar opent het historische landgoed Parc Broekhuizen haar deuren voor een serie unieke culinaire events. Van 10 tot en met 13 maart wordt Dinner at the Parc afgetrapt met een vierdaags spektakel, waarbij tien van 's werelds meest vooraanstaande chefs (totaal goed voor 20 Michelinsterren0 4 d...

17 februari 2017
HM Hotelketens 2017 is uit!

Als uitgever van Hospitality Management krijgen wij veel vragen over hotelketens. Welke ketens en samenwerkingsverbanden zijn actief in Nederland? Hoeveel hotels zijn aangesloten? Hoeveel kamers en zalen bieden zij aan? Het beantwoorden van deze vragen is geen sinecure. Het vraagt veel tijd en preci...

17 februari 2017 Koffie & thee opleiding
Studenten Alfa-college zijn beste barista van Noord-Nederland

Tijdens de Leermeestersdagen Noord-Nederland op het HorecaEvenTT in Assen hebben twee studenten van het Alfa-college in Hoogeveen een uitstekende prestatie geleverd. Eduard Schepers uit Hoogeveen en de Beilense Roxin de Jonge behaalden de eerste prijs in de categorie Beste Barista MBO Noord-Nederlan...

17 februari 2017 Internationaal Restaurant
Restaurantketen Taco Mundo steunt Mexicaanse kinderen

Op dinsdag 14 februari 2017 ontving de Hilversumse Stichting WereldOuders een cheque ter waarde van 5000 euro van restaurantketen Taco Mundo. Met de donatie wordt bijgedragen aan de productie van mais voor de 825 kinderen die in verschillende familiehuizen in Mexico wonen. De Mexicaans georië...

16 februari 2017
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis ...

16 februari 2017 Opening
Baron eten & drinken geopend in Harderwijk

Op de markt in Harderwijk heeft onlangs Baron Eten & Drinken haar deuren geopend. Na een intensieve verbouwing is de locatie omgetoverd tot een frisse, moderne, hippe etablissement. De naam van de zaak ‘Baron’ is regelmatig terug te vinden in diverse elementen en details in het in...

16 februari 2017 Sluiting Restaurant
Restaurant Kloek op de Nachtegaalstraat in Utrecht gaat sluiten

Restaurant Kloek op de Nachtegaalstraat in Utrecht gaat sluiten. Volgens de eigenaren is de concurrentie van de nabijgelegen Biltstraat te hevig. Het restaurant is gespecialiseerd in kip. Overigens draait de vestiging aan de Vredenburg op volle toeren en daar wordt zelfs aan uitbreiding gedacht. ...

16 februari 2017 Opening Restaurant
Restaurant geopend in monumentale stallen Amerongen

In Amerongen is op 15 februari restaurant Bentinck geopend. Het restaurant heeft de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie en is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen. De groente uit de kasteeltuin gaan een belangrijk rol spelen in Bentinck. Het monu...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: