26 juli 2016 Opening Restaurant
Cornelis Bar & Kitchen opent deuren in Rotterdam

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren op de hoek van de Coolsingel in Rotterdam. De nieuwe horecagelegenheid biedt een tweeledig concept wat bestaat uit een restaurant en een bar. Bovenin het restaurant kan je terecht voor een uitgebreid diner. In het bargedeelt...

26 juli 2016 Personeel
Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d’Or Nederland

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doele...

26 juli 2016 Bier
AB InBev compenseert aandeelhouders

AB InBev heeft het bod op SABMiller om Brexit verhoogd. Hierdoor worden de aandeelhouders van SABMiller gecompenseert voor de recente waardedaling van het Britse pond. Het bedrijf biedt nu 45 pond per aandeel in plaats van 44 pond, liet de Belgische brouwer dinsdag in een persverklaring weten. Aa...

26 juli 2016 Awards
Hutten genomineerd voor Beste Werkgever 2016

Hutten is genomineerd voor Beste Werkgever 2016 in de branche vrije tijd, reizen en cultuur. De cateraar en leverancier van hospitality & receptiediensten neemt het op tegen ANWB en Sportfondsen Rotterdam. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4 oktober maken Effectory en Intermediair de winna...

26 juli 2016 Economie
Omzet horeca stijgt harder in Nederland dan in EU

De omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de horecaomzet in Nederland juist meer dan in de rest van de EU. Inmiddels ligt de horecaomzet zowel in Nederland a...

26 juli 2016 Vis
HANOS breidt uit met Q-vis

Door de krachtenbundeling ontstaat er voor klanten van beide bedrijven een groter assortiment en een optimale dienstverlening met snelle levering. Met de overname haalt de kennis en het inkoopnetwerk van de visspecialist in huis. Het voltallige team van Q-vis verhuist per 1 augustus 2016 naar de ...

25 juli 2016
LEON breidt uit met tweede vestiging op Schiphol

De naturally fast food keten LEON uit Engeland heeft in juli haar deuren geopend op Amsterdam Airport Schiphol midden op de Plaza. Hiermee zette de Britse formule voor het eerst voet aan het vasteland van Europa. De succesvolle introductie van de eerste vestiging krijgt meteen een vervolg. In het ee...

25 juli 2016 trends Restaurant
App moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Rotterdammers Christian Spaargaren en Ralph de Groot hebben een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app Restoranto kunnen restaurants overgebleven gerechten tegen korting aanbieden. Inmiddels hebben 55 restaurants zich aangesloten bij de app, die vorige maand online is gegaan....

25 juli 2016 Internationaal Restaurant
New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een v...

25 juli 2016 Internationaal
Dader schietpartij München lokte potentiële slachtoffers naar restaurant

De dader van de schietpartij in München heeft naar alle waarschijnlijkheid een Facebookaccount gehackt om potentiële slachtoffers naar het McDonald's-restaurant te lokken waar hij het vuur opende. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière bevestigd. ...

25 juli 2016 Economie Research
Laagste loonkosten in de horeca

De gemiddelde loonkosten per gewerkt uur waren vorig jaar het hoogst bij de financiële instellingen (55 euro) en het laagst in de horeca (18 euro), meldt het CBS vandaag in haar onderzoek naar de loonontwikkeling in 2015. Bij de financiële instellingen werken relatief veel meer hoger opgel...

25 juli 2016 Personeel Restaurant
Nieuwe gezichten bij restaurant De Beejekurf in Venray

De Beejekurf heeft een nieuwe wind in huis gehaald met de komst van Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Van der Wijst wordt toegevoegd aan het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en Cox versterkt de zwarte brigade van gastvrouw Hanneke Verstappen. Ivo van der Wijst (24) werkte eerder onder ander...

22 juli 2016 Amsterdam
Wolf Atelier lanceert TARTAR-IA

Naast de normale lunchkaart serveert Wolf Atelier nu ook verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Chef-kok Michael Wolf meldt op de website van het restaurant: 'In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereid...

22 juli 2016 trends Internationaal
3D printing pop-up restaurant in Londen

Maandag opent in Londen een restaurant waar alles 3D-geprint is: van het meubilair, bestek, borden, bekers, vazen tot kunst, verlichting en het eten. Het pop-up-restaurant Food Ink. was in april al actief in Venlo. Volgende week drie dagen lang te bezoeken Londen. Het restaurant gebruikt dit keer 3D...

22 juli 2016 Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

22 juli 2016 Amsterdam
Plan voor gratis WiFi in Amsterdam

Samen met grote internetondernemingen gaat de gemeente Amsterdam de mogelijkheden verkennen voor gratis openbare WiFi-hotspots in de stad. De motie werd vorige week ingediend door de SP-fractie en is aangenomen door de raad. Een groeiend aantal steden wereldwijd biedt inwoners gratis internet ...

22 juli 2016 Brouwerijen Bier
Toezichthouder VS akkoord met megafusie AB InBev en SABMiller

De Amerikaanse toezichthouder heeft volgens bierbrouwer AB InBev het fiat gegeven voor de voorgenomen megafusie met SABMiller. Hierdoor ligt de overname van het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller door het Belgisch-Amerikaanse AB InBev op koers. Naar verwachting wordt de deal dit jaar nog afgerond. A...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: