Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Klerks en Laan winnen gouden koksmes

11-01-2011

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij Wim, ik heb heel veel van hem geleerd.”

Strak werk
“Bij andere duo’s zag ik veel stress, wij hadden veel proef gekookt als voorbereiding. De spiralen had ik bijvoorbeeld al een keer gemaakt van tevoren. Ik heb ook goed met Wim overlegd, dankzij hem heb ik heel strak leren werken,” aldus een glunderende Kim Laan. Ook Ad de Bruin van In den Bokkenrijder viel in de prijzen. Deze nuchtere Brabander is de Nationaal Kampioen Kasteleins van 2011.

Spanning alom
Rond het middaguur, in het heetst van de wedstrijd, was de spanning al duidelijk van de geconcentreerde koppies af te lezen. Zowel leerling als leermeester kookte vanuit zijn (of haar) tenen, de messen waren geslepen iedereen ging voor het hoogst haalbare. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Klerks en Laan kregen de prijs uitgereikt door jurylid Toine Smulders die zelf aan meerdere wedstrijden meedeed, vanuit eigen ervaring weet hij: Wedstrijd koken is echt topsport, zeker doordat de juryleden constant op je vingers kijken.” Ook al zien de gerechten er vaak heel mooi uit Smulders behoedt de koks ervoor dat het allemaal draait om smaak. “Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen, drink geen coca cola meer ga over op water en laat je leiden door de smaak!”

Eline Dragt

De RestaurantKrant, De CaféKrant, Hospitality Management, Lunchroom

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over topchefs?

Vacature van de week:
F&B instructor

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll
Type onderstaande code over en klik op "stemmen" captcha

Gerelateerd nieuws

Versoepeling A'damse alcoholregels?

Van der Valk lid Euro-Toques

Golden Tulip Heerenveen for War Child

Wim Klerks opent eigen brasserie

Programma GildenEvent12 bekend

Brasserie Schiller 100 jaar

Hit voor tweede GildenEvent

Wim Klerks wint Wynand Vogel Bokaal

De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum

Horecava 2011 heel goed bezocht

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Mogelijke ontruiming restaurant Apeldoorn

Wijn, noten en chocolade maken botten sterk

Brand in De Rosmolen Willemstad

Sarinah in Den Haag sluit deuren

Masterclasses op Makro Horecadag

Keurmerk voor Golden Tulip Hotel Central