22 juli 2016 Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

22 juli 2016 Amsterdam
Plan voor gratis WiFi in Amsterdam

Samen met grote internetondernemingen gaat de gemeente Amsterdam de mogelijkheden verkennen voor gratis openbare WiFi-hotspots in de stad. De motie werd vorige week ingediend door de SP-fractie en is aangenomen door de raad. Een groeiend aantal steden wereldwijd biedt inwoners gratis internet ...

22 juli 2016 Brouwerijen Bier
Toezichthouder VS akkoord met megafusie AB InBev en SABMiller

De Amerikaanse toezichthouder heeft volgens bierbrouwer AB InBev het fiat gegeven voor de voorgenomen megafusie met SABMiller. Hierdoor ligt de overname van het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller door het Belgisch-Amerikaanse AB InBev op koers. Naar verwachting wordt de deal dit jaar nog afgerond. A...

22 juli 2016 Restaurant
Euro-Toques maakt genomineerden Restaurantprijs bekend

Euro-Toques kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur. De drie genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn Restaurant de Schans uit Montfort in Utrecht, Restaurant Dames Pellens uit...

21 juli 2016 Faillissement Amsterdam
Tapasbar Centra op de Wallen failliet

Een schuldeiser heeft deze week met succes het faillissement aangevraagd. Het restaurant was de oudste cantina van Amsterdam en een begrip onder Spaanse expats en studenten. Aanvankelijk werd Centra in 1946 opgezet voor opvarenden van Spaanse schepen die in Amsterdam aanlegden, later werd het de thu...

21 juli 2016 Restaurant
Nieuw restaurant voor Langeland Ziekenhuis

Het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis kiest na bijna 25 jaar samenwerking opnieuw voor Eurest. Het ziekenhuis viel voor het nieuwe restaurantconcept waarbij bezoekers, patiënten en medewerkers voortaan in hetzelfde restaurant terecht kunnen. Het contract is aangegaan voor een periode van tien j...

21 juli 2016
Horeca-personeel minst tevreden over hun baan

Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer: 'Onvrede is een belangrijke reden om ander werk te zoeken. Dit is goed te zien in de horeca en het toerisme waar medewerkers het minst tevreden zijn over hun baan in het algemeen en waar het laagste salaris verdient wordt. Deze medewerkers staan met ...

21 juli 2016 Culinair
​Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest ic...

21 juli 2016 Food
Nettowinst Sligro Food Group neemt toe

De omzet over het eerste halfjaar 2016 bedroeg € 1.355 miljoen, een toename van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Autonoom nam de omzet met 1,6% toe. De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg € 28 miljoen, een afname van 3,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. ...

20 juli 2016 Horeca
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava...

20 juli 2016 Restaurant
Nationale Restaurantweek wordt exclusiever

De Nationale Restaurant Week verandert van opzet. Slechts 500 restaurants worden geselecteerd voor deelname, in plaats van de huidige 1000. Alleen restaurants die eerder positieve beoordelingen hebben ontvangen, worden door de organisatie DiningCity gevraagd deel te nemen. Zo wordt de Nationale Rest...

20 juli 2016
Evacuatie na brand restaurant Pincho's in Eindhoven

De appartementen boven het tapasrestaurant Pincho’s in Valkenswaard zijn in de nacht van dinsdag op woensdag na een brand ontruimd. De branduitbraak is rond 03.15 ontstaan in de keuken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Ongeveer 40 bewoners moesten hun woning wegens rookontwikkeling verlaten. ...

20 juli 2016 Regelgeving
Terrassen mogen langer open vanwege tropische temperaturen

De zomer is eindelijk gearriveerd. Dat betekent voor de horeca in Amsterdam (stadsdeel Centrum) dat het Tropisch Weer Scenario (TWS) van kracht is, waarbij de terrassen ruimer mogen worden opgesteld dan normaal. Ook in Groningen en Utrecht is het TWS ingevoerd voor horeca-ondernemers. Horecagele...

20 juli 2016
Advertorial: Bied mee en sla uw slag!

Online faillissementsveiling van Kookplein B.V. Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van grootkeukenapparatuur wegens het faillissement van Kookplein B.V. te Zwolle. De ruim 200 kavels die onder de digitale hamer gaan, zijn voornamelijk onder te verdelen in de warme keuken, portion...

20 juli 2016 Personeel
Nieuwe chef voor Tropen-keuken: Hans Ribbens

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam heeft voor zijn Hospitality services Hans Ribbens aangesteld als het nieuwe culinaire hoofd van de keukenbrigade; per 1 juli zwaait hij de scepter over de keuken voor KIT Meetings & Events en die van het grand café De Tropen. N...

20 juli 2016 Opening Restaurant
King Arthur na 35 jaar gesloten

Het bekende café en restaurant King Arthur aan de Oudegracht in Urecht is na 35 jaar gesloten. Eind augustus zal het weer openen onder een nieuwe naam: PK bar & kitchen. Momenteel wordt het oude hoekpand intensief verbouwd. Het is de bedoeling dat het eind augustus zijn deuren weer kan op...

20 juli 2016 Horeca
Genomineerden Meest Markante Horecaondernemer Zeeland bekend

Het regiobestuur KHN Zeeland heeft drie horecaondernemers genomineerd voor de titel Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland 2016/2017. Deze drie genomineerde ondernemers zijn: Jean d’ Hooge van proeverij de Oesterij in Yerseke, John van Gilst van Johnny’s Taria in Bruinisse en Danny...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: