6 december 2016 Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

6 december 2016 Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

6 december 2016
Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

6 december 2016 Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

6 december 2016 Horeca Achtergronden
Uitbuiting en misstanden in de horeca aangekaart

Vanavond wordt er in het programma Brandpunt (NPO2, 20.25 uur) aandacht besteed aan uitbuiting en andere misstanden in de horeca. 30 euro voor tien uur afwassen, 7 dagen per week werken en aan het einde van de maand maar 200 euro op je loonstrook zien staan. Als je naar de rest van je geld vraagt wo...

6 december 2016 Awards Restaurant
Oproer meest vegan friendly restaurant van Nederland

Het Utrechtse restaurant Oproer heeft een vegan-award gewonnen tijdens VegFest in de Jaarbeurs. In de categorie ‘Beste vegan friendly eetgelegenheid’ is Oproer verkozen tot beste van het land. Oproer is een brouwerij, café en veganistisch restaurant in één en lig...

6 december 2016 Events Horeca
Horeca Rotterdam wil wereldrecord ‘meeste mensen in foute kersttrui’

De horeca op het Stadhuisplein Rotterdam hoopt op 16 december het wereldrecord ‘meeste mensen in een foute kersttrui’ op haar naam te kunnen schrijven. Horeca Rotterdam wil wereldrecord ‘meeste mensen in foute kersttrui’ ‘Omdat veel mensen zo’n trui in de kast...

6 december 2016 Opening Restaurant
AB InBev opent keten van eetcafés

Bierbrouwer AB InBev begint een keten met eetcafés, gebaseerd op zijn Amerikaanse speciaalbier Goose Island. Dat meldt De Tijd op basis van een bericht in The Daily Telegraph. Het eerste eetcafé of pub opent nog deze maand in Londen, volgend jaar is België aan de beurt. De zoge...

6 december 2016 Michelin Restaurant
Geen derde Michelinster voor Sergio Herman

Restaurant The Jane in Antwerpen van de Nederlandse topkok Sergio Herman blijft steken op twee Michelinsterren. Dat bleek vandaag in Gent bij de presentatie van de Michelingids 2017 voor België en Luxemburg. Nadat Herman eind 2013 zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland sloot, kreeg ...

6 december 2016 Food Opening
Dunkin' Donuts opent eerste vestiging in Nederland in 2017

Dunkin' Donuts, één van de bekendste ketens in koffie en bakkerijproducten ter wereld, opent in 2017 zijn eerste vestiging in Nederland. In de aankomende 5 jaar kunnen hier nog meer dan 25 filialen bijkomen, waarbij de initiële focus op Amsterdam ligt. De bakkerij kondigt vand...

5 december 2016 Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Restaurant de Tropen

Nienke Engberts (34) is per 1 december aangesteld als restaurantmanager voor restaurant De Tropen, de aan het Oosterpark gelegen horecagelegenheid van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Tijdens haar studie Italiaanse letterkunde werkte Nienke al in de horeca branche en na haar studie...

5 december 2016 Chefs Boek
Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekd...

5 december 2016 Weetje Restaurant
De Limonadefabriek: 15 jaar in Streefkerk

Met een feestelijk jubileummenu viert het drijvende restaurant de Limonadefabriek aan de oever van de Lek in Streefkerk deze en komende maanden zijn derde lustrum. Het restaurant van chef-kok Erik Hermans bestaat op 7 december precies 15 jaar. Het succes begon rond de eeuwwisseling toen de eigena...

3 december 2016 Food trends
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

2 december 2016 Food Events
Event: Horeca & Food Inspiratie Venray komt met vernieuwd concept

Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd. Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenemen...

2 december 2016 Opening Restaurant
Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaa...

2 december 2016 Opening Restaurant
McDonald’s opent 10e McCafé in Nederland

Met de opening van McCafé in het McDonald’s Restaurant in Maasdijk staat de teller van dit nieuwe concept al op 10 in Nederland. Positieve reacties van gasten en goede resultaten van McCafé staan aan de basis van de uitrol in Nederland, die pas in februari van dit jaar begon. In ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: