Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Stijging hygiëne-overtredingen in horeca

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde vorig jaar 9.177 maatregelen op aan de 13.619 horecabedrijven die Lees verder.

Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor Lees verder.

Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch

Drachten mag zich aankomende maandag voor even de gastronomische hoofdstad van Nederland noemen. Speciaal voor de prijsuitreiking Lees verder.

Grolsch introduceert Dagvers Pilsner

Ter ere van het 400-jarige jubileum introduceert bierfabrikant Grolsch een pils dat voorheen exclusief voorbehouden was Lees verder.

Video: visfileren met Arie Kuijt

Visexpert Arie Kuijt van Visfileren.nl gaf onlangs een demonstratie visfileren tijdens Gastvrij Rotterdam. Wij filmden Arie en plaatsen Lees verder.

Alles weten over Regelgeving

Vacature van de week:
Chef-kok Restaurant Vlaar

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.

Ron Blaauw opent tweede hotdogrestaurant

Ron Blaauw, voormalig tweesterrenchef en eigenaar van Ron Gastrobar, heeft een franchisevestiging van zijn hotdogrestaurant The Fat Dog Lees verder.

Romain Bourger wint Sommeliers Cup 2015

In het Van der Valk Hotel in Hoorn barstte onlangs de strijd los om de Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup: een internationale Lees verder.

Food Inspiration Days: 19 & 20 oktober

“De grote opdracht voor de komende jaren is het herstellen van de verbinding tussen consument en foodproducent, tussen mensen en de Lees verder.

De Bodega Oss bij Euro Toques

De Bodega in Oss is onlangs lid geworden van Euro Toques. De zaak is onderdeel van drie bedrijven van horecaondernemer Gert Jordaans: De Nieuwe Lees verder.

Huiskamer van Amsterdam: Maslow

Tweelingbroer- en zus Raoul en Rivka, voorheen jurist en lerares biologie, wilden een nieuw avontuur aangaan. En zo geschiedde. De twee Lees verder.

Schiet maar raak!

Elke horecaondernemer gaat als het goed is voor ‘kwaliteit’. Een algemene term die enorm subjectief is. Want wat is nu kwaliteit? Vraag het Lees verder.

Eerste paal voor Vista restaurant & food bar

De naam van het nieuwe restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden in Willemstad Noord-Brabant is Vista restaurant & food bar. Dat hebben de Lees verder.

Leestip: de nieuwe RestaurantKrant!

Goed nieuws! De nieuwe RestaurantKrant staat online! Lees het interview met tweelingbroer en -zus Raoul en Rivka van Maslow in Amsterdam, Lees verder.

KHN krijgt tweede directeur

Rob Bongenaar (51) wordt tweede directeur bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het Landelijk Bestuur van KHN en algemeen directeur Lodewijk Lees verder.

Belgische Maître vernielt eigen restaurant

In België heeft Dries Nuitten, maître van restaurant Asparaguus in Hasselt voor veel opschudding gezorgd. Hij vernielde dinsdag de inboedel en Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

De opmars van contactloos betalen

Je ziet het steeds vaker: gasten die bedragen tot en met 25 euro contactloos betalen. Even de betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat aanhouden Lees verder.

Horecamensen melden zich minst vaak ziek

In het tweede kwartaal van 2015 was het ziekteverzuim in de horeca met 2,1 procent het laagst van alle sectoren. Vorig jaar lag dit percentage op Lees verder.

Zilt & Zoet crowdfundde €150.000 bij elkaar

Crowdfunding is een hit en steeds meer horecaprojecten worden hiermee gerealiseerd. Zo ook de verbouwing van restaurant Zilt & Zoet. Het Euro-Toques Lees verder.

De Pier maakt programmering bekend

De Pier heeft zijn programmering bekendgemaakt. Vanaf aankomend weekend worden op de Scheveningse Pier het hele jaar door tal van festivals, events Lees verder.

ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts Lees verder.

Baba Rafi in Alkmaar is geopend

De eerste vestiging van de vernieuwende Europese kebab franchiseketen Baba Rafi heeft gisteren zijn deuren geopend in Alkmaar. De Lees verder.

Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer hebben onlangs Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag geopend. In een kenmerkend historisch Lees verder.

Ecotap in café van middeleeuws klooster

Niet alleen de horeca valt als een blok voor Ecotap. Het museumcafé van het Catharijneconvent in Utrecht is ook weer iets duurzamer geworden met het Lees verder.

Doe mee met het NK Gourmetten

Roompot Vakanties organiseert op maandag 26 oktober voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Gourmetten. Professionele koks Lees verder.

Hamburgermenu in hotels Geneve het duurst

Naast de duurste club sandwich, hebben hotels in de Zwitserse stad Genève ook het duurste hamburgermenu. Dit blijkt uit onderzoek van boekingswebsite Lees verder.

Pop-uprestaurant voor Robert Kranenborg

Na een museum en festivals, slaat tv-programma De Wereld Draait Door nu culinair de vleugels uit met een DWDD-kookboek en een pop- Lees verder.

Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse

Ruim veertig topchefs werkten gisteren samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier Lees verder.