Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20-03-2012

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d’Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d’Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun ‘service’ begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens “een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken.”


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: “Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?” Klaassens: “We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen.”

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto’s: Arnold van West

Frank Lindner

De RestaurantKrant

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over topchefs?

Vacature van de week:
Accountmanager horecavakbladen

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll
Type onderstaande code over en klik op "stemmen" captcha


Gerelateerd nieuws

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Gratis toegang Gastvrij Rotterdam

Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

Restaurant met alleen vis uit blik

Kat verbannen uit café

Gekweekte Schotse zalm is vetter dan pizza

Restaurant De Librije verhuist