29 juni 2016 Food Awards
Central in Peru wederom verkozen tot beste restaurant van Latijns-Amerika

Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voor het derde jaar op rij werd Central door het toonaangevende magazine Restaurant uitgeroepen tot de absolute winnaar en werd het restaurant tevens gekro...

29 juni 2016 Personeel
Iris Wulffraat nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam

Iris Wulffraat is vanaf 27 juni de nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat is mede-eigenaar van Eetcafe Opa in de Witte de Withstraat en is sinds 2014 al actief als algemeen bestuurslid van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat volgt Robèr Willemsen op. Willemsen is gekozen tot landelijk ...

29 juni 2016 Food
Rijksmuseum lanceert kookboek

Het Rijksmuseum lanceerde onlangs een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen rec...

29 juni 2016 Economie
Ziekteverzuim in horeca uitzonderlijk laag

Het ziekteverzuim in de horeca is veel lager dan in andere bedrijfstakken in Nederland. Uit het rapport Trends in Nederland 2016 van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dit. In 2015 was het ziekteverzuim slechts 2 procent binnen de horeca. Misschien komt dit omdat er veel jonge mense...

29 juni 2016 Koffie & thee
Rob Kerkhoff als achtste geëindigd in the World Brewers Cup

Afgelopen weekend is Rob Kerkhoff uit Utrecht van Keen Coffee uit Enkhuizen als achtste geëindigd in the World Brewers Cup 2016. Hiermee liet Rob 31 kampioenen uit verschillende landen achter zich. The World Brewers Cup gaat om het zetten van de lekkerste filterkoffie van de wereld. The World B...

29 juni 2016 Food Vis Achtergronden
Voorzorgsmaatregelen mosselen en oesters Oosterschelde

Mosselen en oesters uit het Oostelijke deel van de Oosterschelde en de Noordelijke tak mogen niet in de handel worden gebracht. Mosselen en oesters uit de nabijgelegen verwatergebieden moeten worden getest voordat ze in de handel worden gebracht. Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ...

28 juni 2016 Drinks Café Achtergronden
Alles wat je moet weten over frisdranken

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen liet vorig jaar een onderzoek uitvoeren naar het gebruik en de waardering van frisdrank. De onderzoekers richtten zich op 1066 Nederlanders van 18 jaar en ouder die frisdrank (koolzuurhoudende en koolzuurvrije) dronken. Ook sportdranken en energi...

28 juni 2016 Food Snacks Achtergronden
Verhoog je omzet door aanbod van snacks

Marcel Oosterling van Café Oosterling in Amsterdam heeft zijn cafégasten op snackgebied veel te bieden. Borrelaars kunnen kiezen uit verschillende soorten Nederlandse kaas, worst en sinds kort een volledige borrelplank. Saskia Kauffmann van het eveneens in de hoofdstad gevestigde en on...

28 juni 2016 Horeca Achtergronden
Kun je nog wel zonder reserveringssite?

Feitelijk is het nieuws dat restaurant-reserveringssites kunnen vragen om een aanbetaling van de gast niet wereldschokkend. Wat dacht je van de Booking.com’s van deze wereld en luchtvaartmaatschappijen? Zonder het achterlaten van je creditcardgegevens of vooruitbetaling kun je vanzelfsprekend ...

28 juni 2016 Diner Opening Ontbijt Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B-...

27 juni 2016 Food trends
Food & Trends: Vegan is hot!

Veganistisch eten wordt steeds populairder. Vriendinnen Cil Vermolen en Cathalijne Huijben zijn op deze trend ingesprongen en hebben het nieuwe veganistische restaurant Meatless District geopend in onze hoofdstad. Het idee voor Meatless District is ontstaan uit de schaarste in het aanbod van vegetar...

27 juni 2016 Regelgeving Horeca Achtergronden
Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk?

Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk? Het komt vrij vaak voor. Een bedieningsmedewerker morst wijn op de kleding van één van je gasten. Wie is er aansprakelijk om de schade te vergoeden? De medewerker of de werkgever? We spraken hierover met Lianne Hoorntje e...

26 juni 2016 Diner Bar Sluiting
Wijnbar, club en restaurant Denovo sluit definitief

Wijnbar, club en restaurant Denovo in Breda sluit de deuren definitief. Sinds 2014 is Denovo gevestigd aan de Vismarktstraat. Op Facebook staat het volgende te lezen: ‘Helaas moeten wij mededelen dat we er niet in geslaagd zijn van Denovo een plek te maken die het ook financieel voor de wind g...

25 juni 2016 Diner Drinks Cocktails Hotel Opening
Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit. Een plek voor de Amsterdammer Hotel Casa 400 blijft vernieuwen ...

24 juni 2016 Amsterdam Toerisme
Amsterdam wil meer recreatieve plekken en boulevards langs en aan de Amstel

Amsterdam wil het zicht op de Amstel verbeteren, en meer recreatieve plekken en boulevards langs en aan de Amstel en het IJ maken. Verder gaat de stad het vaarnetwerk in de stad vergroten en de zwemstranden en recreatievoorzieningen bij de stadsplassen en aan het IJmeer uitbreiden. Ook maakt Amsterd...

24 juni 2016 Diner
Pascale Fagel stopt met restaurant Le Couple

Pascale Fagel en haar man Alwin Engelberts stoppen met restaurant Le Couple in Den Bosch. Zij nemen dit besluit vanwege gezondheidsredenen van Alwin. Pascale laat de horeca niet los, want zij gaat drie dagen per week koken bij een traiteur in Den Bosch. Le Couple is nog tot eind juli open op vrij...

24 juni 2016 Diner Horeca
Jarno Eggen en Cindy Borger ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger ontvingen deze week bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aan...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: