27 juli 2016 Weetje
Twents horecaduo wint Grillmasters 2016

Frank Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij uit Hengelo en zijn kok Erik Petersen mogen zich een jaar lang de beste barbecueërs van Nederland noemen. De Hengeloërs zijn de winnaars van het programma Grillmasters 2016 op RTL 4. Ze namen de gouden vleestang mee naar huis. Tijden...

27 juli 2016 Hotel Opening Restaurant
Nieuw hotel voor Zutphen

De Zutphense binnenstad krijgt er een nieuw hotel met 15 hotelkamers en een restaurant bij. In oktober opent Hollands Glorie de deuren, meldt de Stentor. Het hotel vestigt in het het 19de-eeuwse monument waarin tot 2011 Berkhotel De Kloostertuin was gevestigd. Hollands Glorie is in handen van de Twe...

27 juli 2016 Research
'Toeristenindustrie loopt miljoenen mis vanwege Brexit'

De toeristische sector in Nederland loopt komende jaren miljoenen mis door de Brexit, voorspelt ABN AMRO in een vandaag gepubliceerd rapport. De daling van de waarde van de pond maakt tripjes naar Nederland duurder. De verwachte economische neergang zal ervoor zorgen dat er mogelijk duizenden m...

27 juli 2016 trends
Pokérstops in restaurants populair

De Pokémon go app wordt door vele bedrijven ingezet als een marketingtool om meer klanten te lokken. Er wordt ingespeeld op de hype door een module in de app aan te zetten waarmee er veel Pokémon op een locatie komen. Hierdoor kunnen de klanten tijdens het eten Pokémon vangen. D...

27 juli 2016 Amsterdam Opening
North Sea Jazz Club opent Bilie's Bar

Op het Westergasterrein in Amsterdam is vorige week restaurant Billie's Bar geopend. De horecazaak is onderdeel van de North Sea Jazz Club. Het zusje draagt de naam van de invloedrijke Amerikaanse jazz-zangeres Billie Holiday (1915-1959). Net als de North Sea Jazz Club biedt Billie's Bar...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave...

26 juli 2016 Opening Restaurant
Cornelis Bar & Kitchen opent deuren in Rotterdam

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren op de hoek van de Coolsingel in Rotterdam. De nieuwe horecagelegenheid biedt een tweeledig concept wat bestaat uit een restaurant en een bar. Bovenin het restaurant kan je terecht voor een uitgebreid diner. In het bargedeelt...

26 juli 2016 Personeel
Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d’Or Nederland

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doele...

26 juli 2016 Bier
AB InBev compenseert aandeelhouders

AB InBev heeft het bod op SABMiller om Brexit verhoogd. Hierdoor worden de aandeelhouders van SABMiller gecompenseert voor de recente waardedaling van het Britse pond. Het bedrijf biedt nu 45 pond per aandeel in plaats van 44 pond, liet de Belgische brouwer dinsdag in een persverklaring weten. Aa...

26 juli 2016 Awards
Hutten genomineerd voor Beste Werkgever 2016

Hutten is genomineerd voor Beste Werkgever 2016 in de branche vrije tijd, reizen en cultuur. De cateraar en leverancier van hospitality & receptiediensten neemt het op tegen ANWB en Sportfondsen Rotterdam. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4 oktober maken Effectory en Intermediair de winna...

26 juli 2016 Economie
Omzet horeca stijgt harder in Nederland dan in EU

De omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de horecaomzet in Nederland juist meer dan in de rest van de EU. Inmiddels ligt de horecaomzet zowel in Nederland a...

26 juli 2016 Vis
HANOS breidt uit met Q-vis

Door de krachtenbundeling ontstaat er voor klanten van beide bedrijven een groter assortiment en een optimale dienstverlening met snelle levering. Met de overname haalt de kennis en het inkoopnetwerk van de visspecialist in huis. Het voltallige team van Q-vis verhuist per 1 augustus 2016 naar de ...

25 juli 2016
LEON breidt uit met tweede vestiging op Schiphol

De naturally fast food keten LEON uit Engeland heeft in juli haar deuren geopend op Amsterdam Airport Schiphol midden op de Plaza. Hiermee zette de Britse formule voor het eerst voet aan het vasteland van Europa. De succesvolle introductie van de eerste vestiging krijgt meteen een vervolg. In het ee...

25 juli 2016 trends Restaurant
App moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Rotterdammers Christian Spaargaren en Ralph de Groot hebben een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app Restoranto kunnen restaurants overgebleven gerechten tegen korting aanbieden. Inmiddels hebben 55 restaurants zich aangesloten bij de app, die vorige maand online is gegaan....

25 juli 2016 Internationaal Restaurant
New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een v...

25 juli 2016 Internationaal
Dader schietpartij München lokte potentiële slachtoffers naar restaurant

De dader van de schietpartij in München heeft naar alle waarschijnlijkheid een Facebookaccount gehackt om potentiële slachtoffers naar het McDonald's-restaurant te lokken waar hij het vuur opende. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière bevestigd. ...

25 juli 2016 Economie Research
Laagste loonkosten in de horeca

De gemiddelde loonkosten per gewerkt uur waren vorig jaar het hoogst bij de financiële instellingen (55 euro) en het laagst in de horeca (18 euro), meldt het CBS vandaag in haar onderzoek naar de loonontwikkeling in 2015. Bij de financiële instellingen werken relatief veel meer hoger opgel...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: