Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Geen vergunning, minder omzet

De lokale overheden zijn weer volop in het nieuws. Zeker nu, met Koningsdag in aantocht. Horecaondernemers zijn immers afhankelijk van de gemeente om een vergunning te krijgen voor een evenement. Zo ook Lees verder.

Ontruiming restaurant voorkomen

Gisteren is ontruiming van grillrestaurant Oase in Raalte op het nippertje voorkomen. De politie, de hulpofficier van justitie en een deurwaarder stonden al op de stoep en hadden het slot reeds Lees verder.

Pop-up restaurant in Ede

Een uniek pop-up restaurant in Ede. Ondernemer Barend Kramer opent in mei een pop-up restaurant in het centrum van de stad. De zaak gaat ‘Stadsfornuis’ heten en zal geopend zijn van 7 tot en Lees verder.

Pasen levert 700 miljoen op

Het paasweekend van 2014 zorgde voor een zeer goede start van het toeristisch seizoen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Lees verder.

Culinaire academie in Twente

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website, Lees verder.

Alles weten over vergunningen?

Vacature van de week:
Sushi Chef Conservatorium Hotel

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Mariëlle Bordewijk

De Nederlandse aardbei is er weer

De derde dinsdag van april staat traditioneel in het teken van de opening van het aardbeienseizoen. Verwen uw gast daarom met deze traktatie van eigen bodem. Met een enthousiast ‘We zijn er Lees verder.

Slapen met Johnny & Jan

Mannen gaan er graag even tussenuit met Johnny de Mol. Vrouwen geven, misschien iets minder verrassend, de voorkeur aan Jan Kooijman. Desondanks gaan Nederlanders toch Lees verder.

&Samhoud gunt gasten wereldreis

&samhoud places in Amsterdam heeft er, naast het bestaande tweesterrenrestaurant, een restaurant bij. De lounge aan de Oosterdokskade 5 is veranderd in een streetfood restaurant. In &samhoud places Lees verder.

Robot vervangt chef en ober

De mens laat zich steeds vaker vervangen; zeker in China. In het noordoosten van China (in de provincie Heilongjiang) zijn de kelner en de chef beiden vervangen door een robot. Zij kunnen Lees verder.

Horecaondernemer gezocht

De gemeente Noordoostpolder is nog op zoek naar een horecaondernemer voor recreatiegebied Wellerwaard. Het gebied ten noorden van Emmeloord wordt in 2015 Lees verder.

Duurste restaurant ter wereld

Op het Spaanse eiland Ibiza opent op 1 juni het ‘duurste restaurant van de wereld’. Voor 1.500 euro per persoon krijgt de gast niet alleen een tongstrelend menu, maar tegelijkertijd ook een Lees verder.

Horecaondernemers doen speeddates

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde ‘speeddates’ in diverse hotels. “Het blijkt een enorme Lees verder.

Paasbier met chocolade. Hips!

Bier en chocolade. Een goede combi? Volgens Valentino Chocolatier wel: zij maken hun Brasser-bier met een ‘jasje’ van chocolade. Dit alles speciaal voor Pasen. Het Brasser-bier is een biertje met 6,5 Lees verder.

Café-restaurant moet regels opvolgen

Café Hofsteenge in Rolde moet van burgemeester Eric van Oosterhout maatregelen nemen om in dit paasweekeinde overlast van uitgaanspubliek te beperken. Het café-restaurant heeft een leuk Lees verder.

Brand in keuken door frituur

In Eindhoven is Tapasbar Si Senor donderdagavond ontruimd vanwege brand. Alle gasten moesten het pand verlaten, aangezien er een brand woedde in de keuken. Dit alles gebeurde rond 19.00 uur. De Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Je kunt beter vakken gaan vullen

Werk in de horeca is, volgens FNV Horeca, binnenkort alleen nog maar interessant voor thuiswonende tieners en als tweede baan. Voor de 150.000 mensen die van hun baan in de horeca een gezin moeten Lees verder.

Directiewisseling Romantik Hotels & Restaurants

Op 13 april kwamen 120 hoteliers uit negen Europese landen in München bijeen voor de jaarlijkse de aandeelhoudersvergadering van Romantik Lees verder.

Brandweer rijdt eetcafé binnen

In Los Angeles zijn twee brandweerwagens een eetcafë binnengereden. Hierbij vielen zeker 15 gewonden, waaronder vijf brandweerlieden. De schade in het restaurant was enorm en een Lees verder.

Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in Lees verder.

Smaak verandert door licht en muziek

De Britse Oxford University heeft ontdekt dat wijn anders smaakt, wanneer het licht of de muziek in de omgeving verandert. De klassieke klasseringen zouden dus een aanpassing Lees verder.

Café en restaurant in de kerk

Het lijkt een ultieme poging om weer mensen de kerk in te krijgen. De Doesburgse Martinikerk gaat namelijk een verbouwing van zeven ton ondergaan, waarna er een ‘kerkcafé’, een restaurant en Lees verder.

Chefkok pleit voor gezonder menu

Als we in Nederland beter leren eten, dan kunnen veel Westerse ziekten worden voorkomen en blijven mensen langer gezond. Chefs hebben hierin een grote verantwoordelijkheid, vindt Han Ji van Lees verder.

Horecamedewerkers verdienen weinig

Het gemiddeld bruto uurloon voor horecamedewerkers bleef in 2013 ongeveer gelijk en kwam uit op €10,40. Het loon daalde vorig jaar met €0,10 (-1%). Vergeleken met andere werknemers, verdienen Lees verder.

Gast wordt 'gegoogled'

Eleven Madison Park is een restaurant met drie Michelinsterren. Het restaurant ligt in New York en heet de gasten op een bijzondere manier welkom. De gasten worden ‘gegoogled’, waardoor de Lees verder.

Nacht van de Fooi uitgebreid

Vanaf deze tiende editie van Nacht van de Fooi kunnen horecagelegenheden in elk dorp of iedere stad in Nederland hun fooi afstaan aan ontwikkelingssamenwerking. Naast Lees verder.

Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Lees verder.

Inventaris De Roskam aangeboden

Van geluidssysteem tot badjas. De gehele inventaris van het failliete hotel-restaurant De Roskam in Gorssel is in te zien en te koop. BVA Auctions biedt de inventaris aan. Zoals ook de bedrijfswagen, Lees verder.