26 augustus 2016 Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

26 augustus 2016 Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

26 augustus 2016 Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

25 augustus 2016 Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

25 augustus 2016 Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

25 augustus 2016 Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

24 augustus 2016 Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

24 augustus 2016 Horeca
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

23 augustus 2016 Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

23 augustus 2016 Achtergronden Restaurant
Eindelijk. We kunnen struisvogels knuffelen in de horeca

Nederlanders die hun liefdesleven een opmerkelijke wending willen geven, kunnen deze nazomer terecht in de omgeving van het Groningse Tolbert. Het plaatselijke Partycentrum De Postwagen biedt singles - én reeds bezette Nederlanders - een bijzondere bezigheid aan: daten met struisvogels. Ti...

23 augustus 2016 Culinair Internationaal Restaurant
Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met...

23 augustus 2016 Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

23 augustus 2016 Café Bier
Jupiler lanceert slim bierviltje: glas nooit meer lang leeg!

Uit onderzoeken blijkt dat het moeten wachten op een verse nieuwe pint een van de grootste irritaties in de horeca vormt. Met name tijdens deze warme dagen, waarbij de terrassen vaak overbevolkt zijn, blijkt het soms heel moeilijk voor terraslopers om te zien wie er al weer toe is aan een ‘ref...

23 augustus 2016 Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

22 augustus 2016 Diner Achtergronden
Duurdere restaurants laten AH restaurantactie links liggen

Volgens het Eindhovens Dagblad laten steeds meer duurdere restaurants de AH restaurantactie links liggen. De keuze in het middelhoge- en hoge segment is kleiner geworden. Zo'n tien procent van de deelnemende restaurants in Zuidoost-Brabant is in die categorie in te delen, terwijl de helft van...

22 augustus 2016 Regelgeving
Terrassen op Utrechts Ledig Erf weer open

Speck en Stelios op het Utrechtse Ledig Erf kunnen binnenkort waarschijnlijk weer de terrassen opstellen. De gemeente heeft immers de nieuwe vergunningen ter inzage gelegd. Bij het afgeven van de eerder verleende vergunningen werden fouten gemaakt, zo oordeelde de rechter. Nadat omwonenden hadden...

22 augustus 2016 Economie Bezorgen
Bezorgen vanuit de horeca enorm in trek

Bezorgen is de grote trend. De potentie van de bezorgdiensten voor food wordt door lang niet iedereen op waarde geschat, maar in grotere steden als Utrecht en Amsterdam wordt menig voetganger nu al van de sokken gereden door de op tweewielers opererende bezorgers van bezorgdiensten als Foodora en De...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: