Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Boekenserie over loopbaan Kranenborg

05-12-2011

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld ‘De Keuken van Kranenborg’. Het boek telt 248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.

Delen
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.

Vele herinneringen
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website BijzondereRestaurants.nl, omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: “Robert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende ‘flow’ zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film.”

Drang naar perfectie
“Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.”

Frank Lindner

De RestaurantKrant, Hospitality Management

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over topchefs?

Vacature van de week:
F&B instructor

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll
Type onderstaande code over en klik op "stemmen" captcha

Gerelateerd nieuws

Nieuwe site Robert Kranenborg in 360˚

Hit voor tweede GildenEvent

Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend

Masterclass vlees door Robert Kranenborg

Rassin nu executive chef bij Amstel Hotel

Zwetheul wint Zilveren Oester

Uncle Ben's Ring voor Sergio Herman

Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

Restaurants gaan samenwerken met Albron

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Mogelijke ontruiming restaurant Apeldoorn

Wijn, noten en chocolade maken botten sterk

Brand in De Rosmolen Willemstad

Sarinah in Den Haag sluit deuren

Masterclasses op Makro Horecadag

Keurmerk voor Golden Tulip Hotel Central