Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Aziatisch restaurant Umami opent in Utrecht

29-04-2011

Samen met tafelgenoten genieten van smakelijke Aziatische gerechten, in een hippe omgeving. Dat is in het kort de beschrijving van Umami, het Aziatische fusion restaurant dat begin mei zijn deuren opent aan de Oudegracht in Utrecht. De drie eigenaren Han Ji, Leon Zheng en Zhang Hu hebben het concept tot in de puntjes uitgewerkt.

Vernieuwend concept
Het concept is vernieuwend doordat het een combinatie betreft tussen ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’. En dat alles in een sfeervolle omgeving, tegen een vriendelijke prijs. Dat de heren hier gevoel voor hebben, is een feit. Ze hebben alledrie al meerdere succesvolle horecaconcepten op hun naam staan. Hoewel de officiële opening van Umami nog even op zich laat wachten, kan er tot die tijd al worden ‘proef-gegeten’.

Over het concept
Voor €19,50 genieten gasten bij Umami van 3 gangen. Eén gang bestaat uit twee gerechten per persoon, waar tafelgenoten gezellig samen van eten. De gerechten worden per gang ingevuld op een bestelformulier, een principe dat al bekend is vanuit de all you can eat restaurants. Het verschil met dit soort concepten is echter dat de gerechten bij Umami niet alleen prachtig worden opgemaakt, maar ook heel smaakvol zijn. What’s in a name? Het Japanse woord Umami wordt gebruikt om ‘de vijfde smaak’ aan te duiden. De letterlijke vertaling is ‘smakelijk’ ofwel ‘heerlijk’. De combinatie van ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’ is vernieuwend binnen Nederland.

Eline Dragt

De RestaurantKrant

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over vergunningen?

Vacature van de week:
Sushi Chef Conservatorium Hotel

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Mariëlle Bordewijk

Gerelateerd nieuws

Umami opent binnenkort 7e restaurant

Umami opent vandaag in Amsterdam

W&O: Wat is lekkere wijn?

Derde vestiging voor restaurant Umami

Happy Farmer ondergaat restyle tot Five

Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

Opperste concentratie tijdens halve finale

Record aantal Bib Gourmands in Frankrijk

Restaurant Ron Blaauw naar Amsterdam

Interview: Villa Copera, Tolkamer

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Smaak verandert door licht en muziek

Café en restaurant in de kerk

Chefkok pleit voor gezonder menu

Horecamedewerkers verdienen weinig

Gast wordt 'gegoogled'

Nacht van de Fooi uitgebreid