23 maart 2017 trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

De terrassen stromen vaak vol zodra de eerste lentezon zich laat zien. Na alle winterse dagen willen Nederlanders weer genieten van de buitenlucht en daarbij mag een lekker glas bier of pils in veel gevallen niet ontbreken. Het aanbod aan verschillende bieren is de afgelopen tijd ex...

23 maart 2017 Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

22 maart 2017 Vis Culinair
Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

’s Werelds grootste hotelketen Marriott Hotels opent in het Paasweekend in Rotterdam de allereerste Fresh Fish Market. Hiermee heeft het Rotterdam Marriott Hotel een wereldwijde primeur en heeft de havenstad er weer een nieuwe (zee)parel bij. Vanaf 16 april opent de Schmidt Fresh Fish Market h...

22 maart 2017 Toerisme Culinair
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Op zoek naar een plek om even te ontsnappen? Met zoveel bruisende steden binnen handbereik is het niet eenvoudig om uw stedentrip te plannen. HomeToGo en GoEuro , een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, hebben 2.000 Europese steden geanalyseerd ...

22 maart 2017 Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

22 maart 2017 Lunch Ontbijt
McDonald's: eerder open en later dicht blijkt een succes

De restaurants eerder openen en ook langer openblijven – dat is één van de belangrijkste oorzaken achter de grootste omzet die McDonald’s in Nederland heeft weten te realiseren. In 2016 groeiden de sales naar €732 miljoen, een stijging met 8,6% in vergelijking met het ...

21 maart 2017 Opening Van der Valk
Nieuw restaurant Van der Valk Hotel Assen: wel 104 stopcontacten, maar geen schnitzels

Op 7 april heropent het à la carte-restaurant van Van der Valk Hotel Assen. Het is veel meer dan een make-over wat er in de afgelopen vier maanden gebeurd is. Een nieuwe uitbouw bij het terras, nieuw meubilair, nieuwe haarden nieuwe bar, nieuwe indeling. En een nieuwe naam: 28 Dining, naar de...

21 maart 2017 Amsterdam Brood
The Heineken Bakery wegens groot succes een dag langer open

The Heineken Bakery aan de Vijzelgracht in Amsterdam blijft een dag langer open voor bezoekers. Door het overweldigende enthousiasme, dat zich opvallend uit in wachtrijen voor de deur van de bakkerij, heeft Heineken besloten om de deuren ook woensdag 22 maart te openen van 11.00 tot 18.00 uur. Me...

21 maart 2017 Lunch Opening
Transformatie restaurant Popocatepetl Rotterdam: nu ook lunch

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin-invloeden. Nu ook lunch Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar de...

21 maart 2017 Achtergronden Culinair
Sterrendiner in een luchtballon: Angélique Schmeinck bereikt ongekende hoogten

Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte v...

21 maart 2017 Events Horeca
Tweede editie horecavakbeurs Hartelijk Horeca is aanstaande

Op maandag 10 en dinsdag 11 april aanstaande wordt in Industriehal Hazemeijer in Hengelo de 2e editie van de horecavakbeurs ‘Hartelijk Horeca’ gehouden. Deze beurs richt zich op iedereen die zich vakmatig met eten en drinken bezig houdt. Van bed & breakfast tot sterrenrestaurant. Bij...

20 maart 2017 Food Bier Interview
Op bezoek bij STOOM beer&food Nijmegen

Toen Edo van der Veer en Laila Smits op vakantie waren in de Verenigde Staten en Canada, zagen zij iets dat je in Nederland maar zelden ziet in de horeca: horecalocaties waar je én fantastische bieren kunt drinken én uitstekend kunt eten. Edo werkte al langer als chef-kok, maar wilde g...

20 maart 2017 Opening Culinair
Derde restaurant Sergio Herman weldra open

Op 31 maart opent het nieuwe restaurant van Sergio Herman. De zaak heet AIRrepublic en reserveren is al mogelijk. Sergio vertelt tegen HLN dat er nu al veel interesse wordt getoond in de zaak. Het wordt de derde zaak van Herman, na The Jane en Pure C, maar de nieuwe zaak krijgt een meer la...

20 maart 2017
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van de heer L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische horecalocatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Hierin blijft ...

20 maart 2017 Events Culinair
Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewon...

20 maart 2017 Events Brood
Bakkersvak trok ruim 7700 bezoekers en gaat verhuizen

Een zonnig Autotron in de vroege ochtend. Om zeven uur staan de eerste leveranciers al voor de deur om verse producten te bereiden. De deegmachines beginnen te draaien en rond half acht verspreidt zich een overheerlijke geur van ambachtelijk gebakken brood. Er ontstaat geroezemoes in de hal en in de...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: