Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga

28 mei 2012 |
Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga<

De meermaals door Michelin bekroonde Bib Gourmand-kok Fred Wielinga staat vanaf 1 juni in de keuken bij Restaurant Legemeer. "Een verrijkende stap met nieuwe kansen in mijn carrière", aldus Wielinga.

Open keuken
Restaurant Legemeer is onderdeel van Hampshire Classic - Landhotel Legemeer De chef-kok zal in zijn nieuwe werkplek te zien zijn in een open keuken. Wielinga’s kookstijl is een mix van klassieke, krachtige smaken en de smaak van het Friese land. "Werken met authentieke regionale producten en dat mooi combineren met klassieke gerechten, is geweldig", vindt de chef.
Hotel-restaurant
Tot voor kort werkte Fred Wielinga bij Restaurant 't Jagertje in Langweer en daarvoor kookte hij zich op jonge leeftijd in de kijker bij restaurant De Gasterie in Hindeloopen. Wielinga over zijn switch van restaurant naar hotel-restaurant: "Ze kunnen nu ook nog blijven slapen. Fantastisch, toch?"

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Culinair
Aansprekende docenten bij Horeca Academie

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten. Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: ...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: