Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga

28 mei 2012 |
Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga<

De meermaals door Michelin bekroonde Bib Gourmand-kok Fred Wielinga staat vanaf 1 juni in de keuken bij Restaurant Legemeer. "Een verrijkende stap met nieuwe kansen in mijn carrière", aldus Wielinga.

Open keuken
Restaurant Legemeer is onderdeel van Hampshire Classic - Landhotel Legemeer De chef-kok zal in zijn nieuwe werkplek te zien zijn in een open keuken. Wielinga’s kookstijl is een mix van klassieke, krachtige smaken en de smaak van het Friese land. "Werken met authentieke regionale producten en dat mooi combineren met klassieke gerechten, is geweldig", vindt de chef.
Hotel-restaurant
Tot voor kort werkte Fred Wielinga bij Restaurant 't Jagertje in Langweer en daarvoor kookte hij zich op jonge leeftijd in de kijker bij restaurant De Gasterie in Hindeloopen. Wielinga over zijn switch van restaurant naar hotel-restaurant: "Ze kunnen nu ook nog blijven slapen. Fantastisch, toch?"

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Drinks
Mitra drankenspeciaalzaak maakt doorstart

De doorstart van de drankenspeciaalzaakketen Mitra is een feit. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen. Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monni...

Restaurant
Uitbuiting en diefstal van Chinese kok door restauranthouders

Een Amsterdams echtpaar met een restaurant is vrijdag in hoger beroep veroordeeld wegens uitbuiting van een kok, de vrouw bovendien van diefstal van zijn geld. Twee Arnhemse restauranthouders, een moeder en zoon, zijn alleen veroordeeld wegens diefstal van diezelfde kok. Zij zijn vrijgesproken van u...

Domino’s in top 20 meest innovatieve groeiende bedrijven volgens Forbes

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Domino’s Pizza Enterprises (DPE) opgenomen in de top 20 lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. 'Het hoofddoel van Domino’s is natuurlijk het snel leveren van een goede, handgemaakte en warme pizza. Toch staat Domino&...

SVH lanceert nieuwe Meestertitel

Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en Meesterijsbereider, aan dit rijtje van ambachtelijke meestertitels wordt een nieuwe toegevoegd: Meester Horecaondernemer. Op de Horecava 2017 wordt de nieuwe SVH Meestertitel officieel gelanceerd. In deze nieuwe meestertitel moet de hoo...

Opening
Antivoedselverspillings-restaurant Instock opent in Den Haag

Vandaag is de tweede vestiging van Instock aan het Buitenhof in Den Haag geopend. In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis w...

Research
Goedkoopste terrasrondje in Breda

Amsterdam mag zich wederom de duurste 'terrasstad' van Nederland noemen. Het goedkoopste rondje geef je weg in Breda. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. De onderzoekers van Van Spronsen bestelden afgelopen maand overal dezelf...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: