Nieuw restaurant Van der Valk Hotel Assen: wel 104 stopcontacten, maar geen schnitzels

Auteur: Thijs Jacobs
21 maart 2017
Nieuw restaurant Van der Valk Hotel Assen: wel 104 stopcontacten, maar geen schnitzels

Op 7 april heropent het à la carte-restaurant van Van der Valk Hotel Assen. Het is veel meer dan een make-over wat er in de afgelopen vier maanden gebeurd is. Een nieuwe uitbouw bij het terras, nieuw meubilair, nieuwe haarden nieuwe bar, nieuwe indeling. En een nieuwe naam: 28 Dining, naar de ligging aan de A28.

"Dit noemen wij Valk 2.0. Intimiteit in een nieuw jasje’’, vertelt Magchelina Van der Valk-Möller, die samen met echtgenoot Rob van der Valk al ruim zeven jaar de leiding heeft in het Asser hotel. ,,We passen ons restaurant helemaal aan aan de eisen van nu. Ja, dat betekent een flinke verandering. Maar dat doen we op zo’n manier, dat iedereen zich nog net zo thuis voelt als altijd."

Liever ronde tafels

"Het hotel heeft goed geluisterd naar wat gasten belangrijk vinden. Ze willen intiem kunnen lunchen en dineren. Dat kon al, maar daar hebben we nu nog meer aan gedaan. Met hoekjes en plekjes. Ronde tafels zijn veel gewilder dan rechthoekige, dus daar staan er straks veel van. En we bouwen zelfs een private dining, waar je met acht man helemaal privé aan tafel kunt zitten."

En dan zijn er de 104 stopcontacten, essentieel voor het publiek van nu. "Heel veel van onze gasten komen even werken, overleggen of vergaderen. Je laptop of telefoon wil je dan wel kunnen inpluggen. Dat zullen ze vooral doen aan de voorzijde, waar een brasserie-achtige omgeving is."

De open bar, waar de bediening live drankjes staat in te schenken, brengt meer leven in de brouwerij. Net als de mogelijkheid om aan de bar te eten. Twee gigantische bloesembomen doen de rest. Inspiratie werd opgedaan in onder meer Parijs. "Wij willen één van de mooiste restaurants van Noord-Nederland zijn. Volgens ons gaat dat lukken."

Geen schnitzel en appelmoes met kers

Bij een nieuw restaurant hoort een nieuwe kaart. "Het is iets spannender, zonder dat we willen overdrijven. En ja: hoewel de schnitzel niet meer op de kaart staat en de appelmoes met kers ook niet, kun je het bij ons natuurlijk gewoon blijven bestellen."

Magchelina van der Valk-Möller kan niet wachten tot de gasten 28 Dining komen bekijken. "We zijn benieuwd naar wat ze van de uitstraling vinden, van de natuurtinten, van de indeling. De glaasjes met bubbels staan de eerste week voor iedereen klaar."

In de afgelopen zeven jaar is er in Van der Valk heel veel werk verzet. Er is een vleugel bijgebouwd, de kamers zijn vernieuwd, de lobby ook. En nu is het restaurant aan de beurt. Daar blijft het niet bij. De volgende stap is de bouw van een spa met welness en zwembad. De tekeningen liggen al klaar.

Meer lezen over Van der Valk? Klik hier!

Overig nieuws