Nederlander houdt van zijn stukje vlees

13 maart 2017 | Roy Spijker

Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Aan duizend respondenten werd gevraagd wat hun houding is tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de respondenten vind een gerecht zonder vlees en vis saai, twintig procent denkt dat je voedingsstoffen tekort komt als je geen vlees eet.

Dagelijks
Bijna de helft van alle mannen geeft aan dagelijks vlees te eten, bij de vrouwen ligt dit percentage op 39 procent. Met een gemiddelde vleesconsumptie van 100 gram per dag, wordt er ook nog eens te veel vlees gegeten. Volgens het voedingscentrum is 500 gram vlees per week verantwoord. 

Twintig procent van de ondervraagden gaf aan graag minder vlees te willen eten, maar weet niet zo goed hoe ze dit moeten veranderen. De helft wil één vleesmaaltijd per week opofferen voor een vegetarisch gerecht. Wel gaf 61 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen aan een vegetarische maaltijd minder lekker te vinden.

Bier
Tot slot zegt 78 procent van de ondervraagde mannen dat ze liever nooit meer bier drinken dan dat zij vlees eten opgeven. 68 procent van de vrouwen geeft juist aan liever nooit meer snoep te eten dan nooit meer vlees. 

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: