Meer horeca in Nijmegen, maar onder het landelijk gemiddelde

15 maart 2017 | Thijs Jacobs

De horeca in Nijmegen zit in de lift, maar presteert minder goed dan het landelijk gemiddelde, zo lazen wij op de website van De Gelderlander. Nijmegen telt op dit moment in totaal 494 horecabedrijven. Dat zijn er 44 meer dan tien jaar geleden. Destijds telde de stad 450 cafés, restaurants, lunchzaken en hotels, zo blijkt uit gegevens van Horeca Nederland.

Nijmegen telt dus 28,7 horecazaken op 10.000 inwoners. Het landelijk gemiddelde is ruim dertig horecazaken per 10.000 inwoners, waardoor Nijmegen wel iets minder goed presteert dan andere grote steden. De horeca in Nijmegen groeit met het inwonertal mee, maar het gaat nog niet zo hard.

Overig nieuws

trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

De terrassen stromen vaak vol zodra de eerste lentezon zich laat zien. Na alle winterse dagen willen Nederlanders weer genieten van de buitenlucht en daarbij mag een lekker glas bier of pils in veel gevallen niet ontbreken. Het aanbod aan verschillende bieren is de afgelopen tijd ex...

Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond...

Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

Op dinsdag 21 maart gingen 36 horecaondernemers uit het hele land op inspiratietour in Zwolle. Onder het motto van ontmoeten en inspireren maakten zij kennis met een aantal bijzondere horecazaken in Zwolle, zoals De Librije, Waanders In De Broeren, Hier en Daar, Bapas en Bij Hartje. ...

Vis Culinair
Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

’s Werelds grootste hotelketen Marriott Hotels opent in het Paasweekend in Rotterdam de allereerste Fresh Fish Market. Hiermee heeft het Rotterdam Marriott Hotel een wereldwijde primeur en heeft de havenstad er weer een nieuwe (zee)parel bij. Vanaf 16 april opent de Schmidt Fresh Fish Market h...

Toerisme Culinair
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Op zoek naar een plek om even te ontsnappen? Met zoveel bruisende steden binnen handbereik is het niet eenvoudig om uw stedentrip te plannen. HomeToGo en GoEuro , een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, hebben 2.000 Europese steden geanalyseerd ...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Het aspergeseizoen is aanstaande en daarom laten we je in samenwerking met het Nederlands Aspergecentrum zien hoe je de overheerlijke seizoensgroenten bereidt. Door bijnamen als 'Het Witte Goud' en 'Koningin der Groenten' lijkt het alsof asperges bereiden alleen is weggelegd...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: