Mammoni verhuist naar De Pastoefabriek

Auteur: Jorien Slager
20 december 2016
Mammoni verhuist naar De Pastoefabriek

In de voormalige fabriek van Pastoe opent in het voorjaar van 2017 een nieuw café-restaurant. Waar recent nog prachtige designmeubelen werden geproduceerd, is de fabriek - na een totale verbouwing - nu gereed om ingericht te worden. 

Toen de mensen achter Mammoni en Pronto Pronto! werden gevraagd voor deze uitdaging, was er geen twijfel mogelijk. Mammoni werd eind 2014 verkocht en het begon alweer te kriebelen bij voormalig eigenaar Jan van der Grift. De mogelijkheid om op deze unieke locatie het gedachtengoed van Mammoni opnieuw te gaan uitdragen, pakt hij nu met beide handen aan. Samen met Martine Hol gaat hij van start onder de naam De Zagerij Utrecht.  

De Zagerij Utrecht met haar hoge plafonds, authentieke ramen, materialen en oorspronkelijke inrichting is een van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht. Maar straks heeft het de sfeer, warmte en gezelligheid van een modern café-restaurant. Waar de gasten - op basis van informele gastvrijheid - zich snel op hun gemak zullen voelen. Onder het motto ‘de wereld wordt steeds kleiner’, zal de keuken invloeden kennen van over de hele wereld. 

Ook kan je in de voormalige meubelzagerij relaxen in een van de ‘huiskamers’, voorzien van – oud en nieuw - meubilair van Pastoe. Dineren kan direct aan de keuken. Waar de keukenbrigade zichtbaar aan het werk is met verse producten. Aan de bar is het ontspannen borrelen, maar kan je er ook terecht voor een kop koffie of een mooi glas wijn. 

Voor zakelijke bijeenkomsten zal De Zagerij ook geschikt zijn. Mede door de centrale ligging, goede bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en grappige fietsenstalling. Maar bovenal natuurlijk ook door het fraaie terras direct aan het water. 

De Zagerij staat op het Rotsoord, de nieuwste hotspot van Utrecht. Net buiten het centrum en op loopafstand van station Vaartsche Rijn, zijn in deze voormalige industriële zone verschillende bedrijven actief op creatief, ondernemend, cultureel en culinair gebied. Een enorme aanwinst voor de stad en de  aanliggende wijken Hoograven en Rivierenwijk. 

De Zagerij zal zeven dagen per week open zijn voor lunch, diner en borrel. 

Overig nieuws