Klerks en Laan winnen gouden koksmes

11 januari 2011 |
Klerks en Laan winnen gouden koksmes<

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij Wim, ik heb heel veel van hem geleerd."

Strak werk
"Bij andere duo’s zag ik veel stress, wij hadden veel proef gekookt als voorbereiding. De spiralen had ik bijvoorbeeld al een keer gemaakt van tevoren. Ik heb ook goed met Wim overlegd, dankzij hem heb ik heel strak leren werken,” aldus een glunderende Kim Laan. Ook Ad de Bruin van In den Bokkenrijder viel in de prijzen. Deze nuchtere Brabander is de Nationaal Kampioen Kasteleins van 2011.

Spanning alom
Rond het middaguur, in het heetst van de wedstrijd, was de spanning al duidelijk van de geconcentreerde koppies af te lezen. Zowel leerling als leermeester kookte vanuit zijn (of haar) tenen, de messen waren geslepen iedereen ging voor het hoogst haalbare. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Klerks en Laan kregen de prijs uitgereikt door jurylid Toine Smulders die zelf aan meerdere wedstrijden meedeed, vanuit eigen ervaring weet hij: Wedstrijd koken is echt topsport, zeker doordat de juryleden constant op je vingers kijken." Ook al zien de gerechten er vaak heel mooi uit Smulders behoedt de koks ervoor dat het allemaal draait om smaak. "Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen, drink geen coca cola meer ga over op water en laat je leiden door de smaak!"


Eline Dragt

Overig nieuws

trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Vis Culinair
Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Toerisme Culinair
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij W...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: