Klerks en Laan winnen gouden koksmes

11 januari 2011 |
Klerks en Laan winnen gouden koksmes<

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij Wim, ik heb heel veel van hem geleerd."

Strak werk
"Bij andere duo’s zag ik veel stress, wij hadden veel proef gekookt als voorbereiding. De spiralen had ik bijvoorbeeld al een keer gemaakt van tevoren. Ik heb ook goed met Wim overlegd, dankzij hem heb ik heel strak leren werken,” aldus een glunderende Kim Laan. Ook Ad de Bruin van In den Bokkenrijder viel in de prijzen. Deze nuchtere Brabander is de Nationaal Kampioen Kasteleins van 2011.

Spanning alom
Rond het middaguur, in het heetst van de wedstrijd, was de spanning al duidelijk van de geconcentreerde koppies af te lezen. Zowel leerling als leermeester kookte vanuit zijn (of haar) tenen, de messen waren geslepen iedereen ging voor het hoogst haalbare. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Klerks en Laan kregen de prijs uitgereikt door jurylid Toine Smulders die zelf aan meerdere wedstrijden meedeed, vanuit eigen ervaring weet hij: Wedstrijd koken is echt topsport, zeker doordat de juryleden constant op je vingers kijken." Ook al zien de gerechten er vaak heel mooi uit Smulders behoedt de koks ervoor dat het allemaal draait om smaak. "Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen, drink geen coca cola meer ga over op water en laat je leiden door de smaak!"


Eline Dragt

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: