Klerks en Laan winnen gouden koksmes

11 januari 2011 |
Klerks en Laan winnen gouden koksmes<

Leermeester Wim Klerks en leerling Kim Laan van restaurant Les Jumeaux zijn de trotse winnaars van het Gouden Koksmes 2011. “Echt vet, ik had het niet verwacht. Vorig jaar deed ik aan de nationale kampioenschappen voor leerling-koks mee en miste ik wat ervaring. Vervolgens ging ik in de leer bij Wim, ik heb heel veel van hem geleerd."

Strak werk
"Bij andere duo’s zag ik veel stress, wij hadden veel proef gekookt als voorbereiding. De spiralen had ik bijvoorbeeld al een keer gemaakt van tevoren. Ik heb ook goed met Wim overlegd, dankzij hem heb ik heel strak leren werken,” aldus een glunderende Kim Laan. Ook Ad de Bruin van In den Bokkenrijder viel in de prijzen. Deze nuchtere Brabander is de Nationaal Kampioen Kasteleins van 2011.

Spanning alom
Rond het middaguur, in het heetst van de wedstrijd, was de spanning al duidelijk van de geconcentreerde koppies af te lezen. Zowel leerling als leermeester kookte vanuit zijn (of haar) tenen, de messen waren geslepen iedereen ging voor het hoogst haalbare. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Klerks en Laan kregen de prijs uitgereikt door jurylid Toine Smulders die zelf aan meerdere wedstrijden meedeed, vanuit eigen ervaring weet hij: Wedstrijd koken is echt topsport, zeker doordat de juryleden constant op je vingers kijken." Ook al zien de gerechten er vaak heel mooi uit Smulders behoedt de koks ervoor dat het allemaal draait om smaak. "Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen, drink geen coca cola meer ga over op water en laat je leiden door de smaak!"


Eline Dragt

Overig nieuws

Culinair
Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikk...

Culinair
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef ...

Culinair
Aansprekende docenten bij Horeca Academie

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten. Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: ...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: