Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea

24 april 2012 |
Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea<

Guido Panjer, docent Friesland College en zijn assistent Ton Lamers, werkzaam bij Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, nemen op 4 mei deel aan de Global Chefs Challenge.

Zeven finalisten
Dit jaar wordt het 'wereldkampioenschap voor chefs' gehouden in Daejeon in Zuid-Korea. Zeven deelnemers uit diverse continenten strijden om deze eervolle titel. Op 5 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.

Organisatie
De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), dat zo’n elf miljoen koks in 94 landen over de hele wereld vertegenwoordigt. Nederland doet vanuit het Koksgilde dit jaar voor de derde maal mee.

Nederland al eerder op ereschavot
In 2008 sleepte Toine Smulders, chef-kok en eigenaar van Villa Copera, Tolkamer, de eerste prijs in de wacht. In 2010 werd Wim Klerks, voorheen chef-kok van Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek), tweede. Dit jaar heeft Guido Panjer, zich via een Europese voorronde in Boedapest, zich samen met zijn assistent Tom Lamers geplaatst voor de finale.

Talentvolle wedstrijdkoker
Panjer is een getalenteerd wedstrijdkok, winnaar van De Gouden Koksmuts 2008 en lid van het nationale wedstrijdteam. Panjer en Lamers worden tijdens de challenge begeleid door Wynand Vogel en Waldrik Kremer, die vanuit het Koksgilde verantwoordelijk is voor de wedstrijden.

Op de foto: Het Nationaal Team met als tweede van rechts Guido Panjer. Overige leden: Lars van Galen, Alfred van Dijk, Wim Klerks, Jurgen Koens, Tom van Woerkum, Ronnie Merks, Henri Brouwers en Waldrik Kremer (chef d’équipe)

Frank Lindner

Overig nieuws

Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

Achtergronden Restaurant
Eindelijk. We kunnen struisvogels knuffelen in de horeca

Nederlanders die hun liefdesleven een opmerkelijke wending willen geven, kunnen deze nazomer terecht in de omgeving van het Groningse Tolbert. Het plaatselijke Partycentrum De Postwagen biedt singles - én reeds bezette Nederlanders - een bijzondere bezigheid aan: daten met struisvogels. Ti...

Culinair Internationaal Restaurant
Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met...

Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

Café Bier
Jupiler lanceert slim bierviltje: glas nooit meer lang leeg!

Uit onderzoeken blijkt dat het moeten wachten op een verse nieuwe pint een van de grootste irritaties in de horeca vormt. Met name tijdens deze warme dagen, waarbij de terrassen vaak overbevolkt zijn, blijkt het soms heel moeilijk voor terraslopers om te zien wie er al weer toe is aan een ‘ref...

Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: