Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20 maart 2012 |
Gerechten team Nederland dicht bij natuur<

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun 'service' begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens "een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken."


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: "Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?" Klaassens: "We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen."

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto's: Arnold van West

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Achtergronden
Social Media Horeca-Overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden weer enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers; je vindt het hier! ...

Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

Events Achtergronden
Download gratis de HorecaMarketingKalender 2017!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Vroeger kon het gebeuren dat er geheel onverwacht een bus vol Duitsers bij een horecaondernemer op de stoep stond. De Duitsers vonden het blijkbaar nodig om de Dag van de Duitse Eenh...

Hotel Restaurant
Element Amsterdam lanceert nieuw restaurant

Voordat we je de leukste horecagelegenheden langs de Elfstedentocht presenteren, laten we je de plaatsen zien, waarlangs de tocht ons voert (bron: Wikipedia): Stad Fries Afstand vanaf startpunt (km) Leeuwarden (start) Ljouwert 0 Sneek Snits...

Horeca Achtergronden
Het horeca social media overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers... ...

Achtergronden Restaurant
45-jarige kok jarenlang uitgebuit en bedreigd

Een 45-jarige man, die sinds 2011 werkzaam was als kok in een eetgelegenheid in Deventer, blijkt jarenlang uitgebuit te zijn. Hij werd bijna niet betaald voor zijn werkzaamheden, woonde in de horecagelegenheid en mocht geen gebruik maken van zijjn eigen bankpas. Ook zou hij fysiek zijn bedreigd doo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: