Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20 maart 2012 |
Gerechten team Nederland dicht bij natuur<

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun 'service' begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens "een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken."


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: "Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?" Klaassens: "We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen."

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto's: Arnold van West

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: