Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20 maart 2012 |
Gerechten team Nederland dicht bij natuur<

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun 'service' begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens "een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken."


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: "Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?" Klaassens: "We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen."

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto's: Arnold van West

Frank Lindner

Overig nieuws

trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Vis Culinair
Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Toerisme Culinair
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: