Gastric bypass menu in nieuw restaurant

3 september 2014
Gastric bypass menu in nieuw restaurant

Het nieuwe restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede is op 1 september officieel geopend door Jonnie en Thérèse Boer van vijfsterrenimperium De Librije. Het befaamde
horecakoppel opende het restaurant van hun oud-werknemer Jeroen van Hensbergen en zijn vrouw Natasja op spectaculaire wijze, waarbij een woestijnbuizerd werd ingezet.

*Opening door Jonnie en Thérèse Boer*
Bij de opening van restaurant ’t Klooster speelde een woestijnbuizerd een grote rol. De roofvogel kwam aanvliegen met de sleutel van het pand, waarna Jonnie Boer de sleutel van de vogel overnam en Thérèse Boer de deur van het restaurant ermee opende.

Dertigers Jeroen en Natasja van Hensbergen namen medio augustus 2014 brasserie ’t Klooster over en doopten die om tot Restaurant ’t Klooster waar zij een hoogstaande, creatieve en betaalbare keuken voeren. Het restaurant is gevestigd in een eeuwenoud pand in het oude stadscentrum van Wijk bij Duurstede. Jeroen van Hensbergen kookte bij sterrenrestaurants De Librije in Zwolle - waar hij onder meer chef van de voorbereidingskeuken was - en als sous-chef bij De Saffraan in Amersfoort, waarna hij als chef restaurant Brazz in Vianen de toonaangevende restaurantgidsen inkookte. Voor het paar, waarvan Natasja als gastvrouw optreedt, is het hun eerste eigen restaurant.

*Meerwaarde door beleving*
Jeroen van Hensbergen: “In de regio Wijk bij Duurstede zitten weinig betere restaurants en in de korte tijd dat we open zijn horen we al dat we in een behoefte voorzien. Onze meerwaarde is dat we - naast een goede prijs-kwaliteitverhouding - veel beleving bieden. Zo verras ik mijn gasten graag met een bijzondere amuse of een gerecht met een kwinkslag en nemen we onze gasten aan het einde van de avond mee naar de inpandige wijnwinkel waar ik de desserts opmaak. In de wijnwinkel gaan we ook zelfgemaakte lekkernijen verkopen. Verder hebben we een gedeeltelijke open keuken waardoor gasten het keukenteam aan het werk kunnen zien en ik meer contact heb met de gasten. Verder is er nog ons terras aan de achterkant dat uitkijkt uit op de bijzondere historische Mazijktuin.”

*Gastric bypass-menu*
Een specialiteit van Jeroen van Hensbergen is het koken van kleine gerechtjes voor gasten die een maagverkleining hebben ondergaan middels een gastric bypass of gastric sleeve. Natasja Hensbergen: “Na mijn gastric bypass-operatie merkte ik hoe lastig het is om samen met anderen avondvullend te dineren in een restaurant. Voor mij was de portionering veel te groot en ik liet het dan bij één voorgerecht. In ’t Klooster kookt Jeroen een speciaal menu waarvan de portionering is aangepast aan de wens van de gast en waarbij rekening wordt gehouden met intoleranties en het gebruik van suiker.”

Overig nieuws