Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

20 april 2017 | Roy Spijker

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend maakt. Espinosa wordt gezien als de beste vrouwelijke chef van Colombia en staat bekend om het gebruik van traditionele Colombiaanse producten met een moderne twist.

Leonor (Leo) staat met haar restaurant ‘Leo Cocina y Cava’ in Bogotá op nummer 16 van de Latin America’s 50 Best Restaurants lijst van S. Pellegrino en is daarmee het beste restaurant van Colombia. Geboren in het Colombiaanse Cartagena leert Espinosa al jong de authentieke keuken van de Caraïbische kust kennen. Opgeleid in de economie en de kunst werkt ze in de marketing, maar de enorme rijkdom aan plantengewassen, producten en authentieke regionale keukens van Colombia doen haar in 1998 besluiten zich volledig daarop te richten. Ze doet onderzoek naar traditionele ingrediënten, technieken en bereidingen en ziet het als haar taak het culinaire erfgoed van Colombia te bewaren en uit te dragen. Daartoe opent ze in 2007 restaurant Leo Cocina y Cava, dat in het eerste jaar al tot de beste 82 restaurants ter wereld wordt uitgeroepen door Condé Nast Traveller Magazine. Ze kookt er de traditionele Colombiaanse keuken met een moderne twist en hedendaags gepresenteerd.

Kaaiman uit de Amazone
Geïnspireerd door de Caribische en Spaanse invloeden van Cartagena en de Afrikaanse en inheemse Indiase culturen van Colombia kookt de 55-jarige Leonor in haar restaurant met alles wat Colombia te bieden heeft. Ze werkt met planten uit de tropische regenwouden en het Andesgebergte, tropische vruchten en bessen, wilde koffiebonen, gefermenteerde cocabladeren en traditionele dranken als arrechón op basis van gecondenseerde melk en specerijen, dat gezien wordt als een afrodisiacum. Het Amazonegebied inspireert tot gerechten met kaaiman en de zoetwatervis pirarucú, de Stille Zuidzee biedt vis en schaaldieren en de regio Santander levert mieren waarvan Leonor de pantsers verwerkt tot een crunch bij tonijn.

In het licht van de toenemende belangstelling voor de Zuid-Amerikaanse keukens biedt Folie Culinaire met de masterclass van Leonor Espinosa de beursbezoeker volop inspiratie om deze keukens verder te ontdekken.


 

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

opleiding Mensen
ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: