Eerste vaatje haring voor 95.000 euro

6 juni 2012 |
Eerste vaatje haring voor 95.000 euro<

Het eerste vaatje haring in Scheveningen heeft een recordbedrag van 95.000 euro opgebracht. Met deze veiling is het haringseizoen officieel geopend.

Uitzendbureau Start People wist het vaatje te bemachtigen.

Haring is goed vet
De opbrengst is geschonken aan het Jeugdsportfonds. Vier haringvaatjes, met elk ongeveer 45 haringen, werden voor aanvang van de veiling beoordeeld door een panel. De jury bestond uit Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO/Stivavi), Jim de Jong (chef-kok en haringambassadeur 2012) en Jaap Koning (visspecialist). Het proefpanel: "De haring is nu al goed vet, lekker mals en zilt. Het warme weer van de laatste twee weken heeft gezorgd voor veel voedsel in zee, waardoor de haring goed heeft kunnen gedijen", aldus Koelewijn.

Foto: Productschap Vis

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef André van Doorn blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede Houten

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor patron-cuisinier André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn sterrenrestaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging. Nu de n...

Opening
Chocoladebar geopend in Amersfoort

Op 29 augustus 2016 is met een knallende receptie voor genodigden de eerste Quetzal chocoladebar in Nederland geopend. Robert Hoenderdos, franchisegever, heeft door het verwijderen van de reclamesticker op de ruit de vestiging voor iedereen zichtbaar gemaakt. Ondernemerspaar van der Heul is blij...

Opening
Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgen...

Economie
Meer omzet voor horeca in tweede kwartaal

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van 2016 met 4,8 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet groeit hiermee al drie jaren op rij. Ook de werkgelegenheid en het aantal starters bleven groeien. In de eerste twee maanden van het tweede kwartaal ware...

Economie Hotelketens
Leden familie Van der Valk achter overnamebod op Autogrill

Investeringsmaatschappij Gr8 Investments, het bedrijf van Bas van den Nieuwenhuijzen, heeft een bod gedaan op het Nederlandse onderdeel van Autogrill. Autogrill is bekend van AC Restaurants en verscheidene hotels langs de snelwegen. Bij het overnamebod zijn enkele leden van de Van der Valk...

Regelgeving
Restaurants zijn boos op NVWA en eisen genoegdoening

Een groep van vijftien restaurants, waaronder dertien Chinese restaurants is boos op de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA wil verouderde en kritische rapporten over de betreffende zaken openbaren. Dinsdag wordt de zaak behandeld voor de bestuursrechter. De NVWA constateerde da...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: