Culinair Peru blijft ontwikkelen

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie Internationaal 24 augustus 2016
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keuken. En niet voor niets! Een reis door Peru staat gelijk aan een culinaire ontdekkingstocht. Niet alleen in het land zelf maar nu ook in Nederland.

Culinaire topbestemming
De culinaire ontwikkeling binnen Peru blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Van 2 tot en met 11 september 2016 wordt in Lima voor de negende keer de gastronomische beurs Mistura georganiseerd. Tien dagen lang komen smaken, kleuren en geuren uit alle Peruaanse regio’s samen. De plek om de Peruaanse keuken te ontdekken, een feest voor je smaakpupillen. Met bijna 400.000 bezoekers vorig jaar was het een succesvolle beurs dat dit jaar nog groter uitpakt. Niet in Lima gedurende dit culinaire festijn? Niet getreurd, ook in Nederland is er genoeg te genieten van al het lekkers uit Peru.

Embassy Festival Peru

Peru op het Embassy Festival Den Haag
Zaterdag 3 september 2016 is de Lange Voorhout in Den Haag het decor van het vierde Embassy Festival. Op het buitenterrein verzamelen zich diverse ambassades om het beste vanuit hun land te laten ervaren. Het belooft een bruisend festival te worden. De internationale muziek, culinaire hoogstand en het uitgebreide culturele programma verrassen jong en oud. Als onderdeel van de Internationale Market is ook de Ambassade van Peru met een mooie tent aanwezig. Erick García, Commercial Counsellor van Peru in Rotterdam, is in de Peruaanse tent aanwezig, waar gasten genieten van de wereldberoemde Peruaanse gastronomie van restaurant ‘Somos Peru’, gevestigd in Den Haag. Naast lekker eten, houden de Peruanen ook van dansen. In de Creative Arena wordt de Peruviaanse nationale trots gedanst: Marinera.

Overig nieuws