Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair

5 juli 2011 |
Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair<

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. De topchefs van de Culibus bieden zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aan, waarbij de kids mogen helpen met koken.

Uitreiking
Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair overhandigde het bedrag aan bestuurslid Eugène van Angelbeek van de JRE Culibus.

Lunch in de bus
Het peloton van de Tour Culinair meerde aan bij restaurant By Toine in Tolkamer. SVH Meesterkoks Toine Smulders (Villa Copera) en Alain Alders (restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort) verzorgden vanuit de Culibus een lunch voor het gezelschap van circa vijftig ondernemers, bestuurders, journalisten en adviseurs uit horeca en toerisme. Zij rijden mee in de 30e editie van de jaarlijkse Tour Culinair.

Ambitieuze restaurants
Ton Lenting: “Wij ondersteunen met veel plezier dit sympathieke initiatief van een groep, ambitieuze restaurateurs en chefs. Zij bieden kinderen, die om diverse redenen in de hoek zitten waar de klappen vallen, een leuke en lekkere ervaring. Bewonderswaardig!”

De aanwezigheid van de Culibus in Tolkamer werd mogelijk gemaakt door ROC Mondriaan in Den Haag en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

Op de foto (vlnr): Eugène van Angelbeek (JRE Culibus), Tim van Huit (chef-kok By Toine), SVH Meesterkoks Toine Smulders en Alain Alders, en (zittend) gastvrouw Kiek van der Klaauw van By Toine/Villa Copera.

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: