Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair

5 juli 2011 |
Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair<

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. De topchefs van de Culibus bieden zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aan, waarbij de kids mogen helpen met koken.

Uitreiking
Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair overhandigde het bedrag aan bestuurslid Eugène van Angelbeek van de JRE Culibus.

Lunch in de bus
Het peloton van de Tour Culinair meerde aan bij restaurant By Toine in Tolkamer. SVH Meesterkoks Toine Smulders (Villa Copera) en Alain Alders (restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort) verzorgden vanuit de Culibus een lunch voor het gezelschap van circa vijftig ondernemers, bestuurders, journalisten en adviseurs uit horeca en toerisme. Zij rijden mee in de 30e editie van de jaarlijkse Tour Culinair.

Ambitieuze restaurants
Ton Lenting: “Wij ondersteunen met veel plezier dit sympathieke initiatief van een groep, ambitieuze restaurateurs en chefs. Zij bieden kinderen, die om diverse redenen in de hoek zitten waar de klappen vallen, een leuke en lekkere ervaring. Bewonderswaardig!”

De aanwezigheid van de Culibus in Tolkamer werd mogelijk gemaakt door ROC Mondriaan in Den Haag en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

Op de foto (vlnr): Eugène van Angelbeek (JRE Culibus), Tim van Huit (chef-kok By Toine), SVH Meesterkoks Toine Smulders en Alain Alders, en (zittend) gastvrouw Kiek van der Klaauw van By Toine/Villa Copera.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: