Chinese keuken niet langer in top 3 populairste restaurants

28 maart 2017 | Roy Spijker

De Restaurantweek is vandaag van start gegaan. Tijd om in het Nederlandse aanbod te duiken. Uit cijfers van databedrijf BoldData blijkt dat je in 2017 bij 20.873 verschillende eetgelegenheden terecht kunt. In 2015 waren dat er nog 22.327. Met stip op nummer 1 staat al jaren de Nederlandse keuken met ruim 7.000 eetgelegenheden. Op 2 staat de Italiaanse keuken met 3.121 restaurants. Op de voet gevolgd door de Franse keuken met 2.655 restaurants. In 2015 stond de Chinese keuken nog op de derde plaats met 2.756 restaurants, dat zijn er nu nog maar 2.057. Een daling van maar liefst 25 procent.

Hoewel het aantal Nederlandse en Franse restaurants sinds 2015 is gedaald, blijft het aantal Italiaanse restaurants groeien. De afgelopen twee jaar met maar liefst 13 procent. Ook het aantal Vlaamse restaurants is met 26 procent sterk gestegen: van 407 in 2015 naar 514 in 2017. Met een afname van 50 procent is de Russische keuken de grootste daler. In 2015 waren er nog twee Russische restaurants. Nu is het enige Russische restaurant nog te vinden in Amsterdam: Anna Pavlovna.

Sushi
Niet alleen het aantal Chinese restaurants is sterk gedaald, er lijkt ook een einde aan de sushi hype te komen. Ons land telt nu 305 sushi restaurants, 20 minder dan in 2015. Aziatische restaurants met een Thaise en Indonesische keuken doen het wel goed. Het aantal Thaise en Indonesische restaurants is de afgelopen twee jaar licht gestegen met 3 procent.

Het volledige rapport is hier te downloaden.

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: