Boekenserie over loopbaan Kranenborg

5 december 2011 |
Boekenserie over loopbaan Kranenborg<

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt
248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.

Delen
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.

Vele herinneringen
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website BijzondereRestaurants.nl omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: “Robert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende ‘flow’ zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film."
Drang naar perfectie
"Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.”

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: