Boekenserie over loopbaan Kranenborg

5 december 2011 |
Boekenserie over loopbaan Kranenborg<

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt
248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.

Delen
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.

Vele herinneringen
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website BijzondereRestaurants.nl omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: “Robert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende ‘flow’ zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film."
Drang naar perfectie
"Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.”

Frank Lindner

Overig nieuws

Culinair
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef ...

Culinair
Aansprekende docenten bij Horeca Academie

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten. Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: ...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: