Boekenserie over loopbaan Kranenborg

5 december 2011 |
Boekenserie over loopbaan Kranenborg<

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt
248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.

Delen
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.

Vele herinneringen
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website BijzondereRestaurants.nl omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: “Robert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende ‘flow’ zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film."
Drang naar perfectie
"Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.”

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: