Boekenserie over loopbaan Kranenborg

5 december 2011 |
Boekenserie over loopbaan Kranenborg<

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt
248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.

Delen
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.

Vele herinneringen
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website BijzondereRestaurants.nl omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: “Robert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende ‘flow’ zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film."
Drang naar perfectie
"Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.”

Frank Lindner

Overig nieuws

Amsterdam
Wolf Atelier lanceert TARTAR-IA

Naast de normale lunchkaart serveert Wolf Atelier nu ook verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Chef-kok Michael Wolf meldt op de website van het restaurant: 'In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereid...

trends Internationaal
3D printing pop-up restaurant in Londen

Maandag opent in Londen een restaurant waar alles 3D-geprint is: van het meubilair, bestek, borden, bekers, vazen tot kunst, verlichting en het eten. Het pop-up-restaurant Food Ink. was in april al actief in Venlo. Volgende week drie dagen lang te bezoeken Londen. Het restaurant gebruikt dit keer 3D...

Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

Amsterdam
Plan voor gratis WiFi in Amsterdam

Samen met grote internetondernemingen gaat de gemeente Amsterdam de mogelijkheden verkennen voor gratis openbare WiFi-hotspots in de stad. De motie werd vorige week ingediend door de SP-fractie en is aangenomen door de raad. Een groeiend aantal steden wereldwijd biedt inwoners gratis internet ...

Brouwerijen Bier
Toezichthouder VS akkoord met megafusie AB InBev en SABMiller

De Amerikaanse toezichthouder heeft volgens bierbrouwer AB InBev het fiat gegeven voor de voorgenomen megafusie met SABMiller. Hierdoor ligt de overname van het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller door het Belgisch-Amerikaanse AB InBev op koers. Naar verwachting wordt de deal dit jaar nog afgerond. A...

Restaurant
Euro-Toques maakt genomineerden Restaurantprijs bekend

Euro-Toques kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur. De drie genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn Restaurant de Schans uit Montfort in Utrecht, Restaurant Dames Pellens uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: