Aziatisch restaurant Umami opent in Utrecht

29 april 2011 |
Aziatisch restaurant Umami opent in Utrecht<

Samen met tafelgenoten genieten van smakelijke Aziatische gerechten, in een hippe omgeving. Dat is in het kort de beschrijving van Umami, het Aziatische fusion restaurant dat begin mei zijn deuren opent aan de Oudegracht in Utrecht. De drie eigenaren Han Ji, Leon Zheng en Zhang Hu hebben het concept tot in de puntjes uitgewerkt.

Vernieuwend concept
Het concept is vernieuwend doordat het een combinatie betreft tussen ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’. En dat alles in een sfeervolle omgeving, tegen een vriendelijke prijs. Dat de heren hier gevoel voor hebben, is een feit. Ze hebben alledrie al meerdere succesvolle horecaconcepten op hun naam staan. Hoewel de officiële opening van Umami nog even op zich laat wachten, kan er tot die tijd al worden ‘proef-gegeten’.

Over het concept
Voor €19,50 genieten gasten bij Umami van 3 gangen. Eén gang bestaat uit twee gerechten per persoon, waar tafelgenoten gezellig samen van eten. De gerechten worden per gang ingevuld op een bestelformulier, een principe dat al bekend is vanuit de all you can eat restaurants. Het verschil met dit soort concepten is echter dat de gerechten bij Umami niet alleen prachtig worden opgemaakt, maar ook heel smaakvol zijn. What’s in a name? Het Japanse woord Umami wordt gebruikt om ‘de vijfde smaak’ aan te duiden. De letterlijke vertaling is ‘smakelijk’ ofwel ‘heerlijk’. De combinatie van ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’ is vernieuwend binnen Nederland.


Eline Dragt

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: