App moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Auteur: Linda Groothuijse
25 juli 2016
App moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Rotterdammers Christian Spaargaren en Ralph de Groot hebben een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app Restoranto kunnen restaurants overgebleven gerechten tegen korting aanbieden. Inmiddels hebben 55 restaurants zich aangesloten bij de app, die vorige maand online is gegaan. Sinds de live-gang zijn zo’n 200 maaltijden niet in de vuilnisbak beland, maar alsnog verkocht. De app biedt een variatie aan maaltijden: van hamburgers en spareribs tot borrelhapjes.

Spaargaren en De Groot zijn bezig de app ook uit rollen in steden als Delft en Utrecht. Overigens profiteert niet alleen de koper van een goedkope maaltijd. Het Restoranto project is een onderdeel van het Restoranto concept ‘Pay Less, Feed More’. Voor elke maaltijdboeking via de Restoranto app, wordt een maaltijd aan een persoon in Oeganda verstrekt die dat niet kan veroorloven.

 

Overig nieuws