Amerika omarmt Koreaanse kimchi

4 mei 2012 |
Amerika omarmt Koreaanse kimchi<

Waar Chinese en Japanse ingrediënten al decennia gemeengoed zijn in de Amerikaanse restaurantkeuken, omarmen steeds meer chefs uit de VS Koreaanse producten.

Ingemaakte groenten
De Koreaanse keuken is hot. Kimchi is hiervan een goed voorbeeld. Pittig ingemaakte koolsoorten en groenten (met flink wat knoflook) worden toegepast in allerlei gerechten.

Koreaanse spruitjes
Zo maakt Daniel Campbell, executive chef bij de Tallulah Wine Bar & Bistro in Michigan spruitjes in op de traditionele Koreaanse wijze en serveert ze in een gerecht van gegrilde coquilles en buikspek.

Frank Lindner



Overig nieuws

Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

Awards Culinair
Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016. Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bi...

Awards Bier
Wie schenkt Het Lekkerste Huisbier van 2016?

Dit jaar organiseert Entree Magazine voor de vijfde keer de verkiezing het Lekkerste Huisbier van Nederland in de categorieën licht en zwaar. Ondernemers die speciaal voor hun horecabedrijf een bier laten brouwen kunnen meedoen. Etiketbieren (bestaande bieren van een brouwerij met het etiket v...

Awards Culinair
Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterd...

Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: