Amerika omarmt Koreaanse kimchi

4 mei 2012 |
Amerika omarmt Koreaanse kimchi<

Waar Chinese en Japanse ingrediënten al decennia gemeengoed zijn in de Amerikaanse restaurantkeuken, omarmen steeds meer chefs uit de VS Koreaanse producten.

Ingemaakte groenten
De Koreaanse keuken is hot. Kimchi is hiervan een goed voorbeeld. Pittig ingemaakte koolsoorten en groenten (met flink wat knoflook) worden toegepast in allerlei gerechten.

Koreaanse spruitjes
Zo maakt Daniel Campbell, executive chef bij de Tallulah Wine Bar & Bistro in Michigan spruitjes in op de traditionele Koreaanse wijze en serveert ze in een gerecht van gegrilde coquilles en buikspek.

Frank Lindner



Overig nieuws

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

Horeca
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: